İYİ Parti’nin İzmir’de Ümit Özlale’yi aday göstereceği iddiasına Tunç Soyer’den net yanıt!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 5:30 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 5:40 pm

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel seçimlerde ittifakları doğru bulmadığını söyledi. İYİ Parti’nin İzmir’de Ümit Özlale’yi aday göstereceği iddiasına da değinen Soyer, “Siyasi partiler kendi adaylarını çıkartmaya başladılar. Bu sağlıklı bir gelişme burada herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TELE1’de ekranlara gelen ‘Habere Doğru’ programında Zeynel Lüle’nin programına konuk oldu. Programda İzmir’de gerçekleştirdikleri fuardan bahseden Soyer, siyaset gündemiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde ittifak kurulmasını doğru bulmadığını belirten Soyer,  “Yerel seçimlerde seçmen sadece partinin ideolojisine, söylemlerine bakmaz. Yerelde iş yapma kapasitesini de değerlendirir” dedi.

İYİ Parti’nin İzmir adayı olacağı öne sürülen Ümit Özlale hakkında da konuşan Soyer, “İzmir’de ittifak arayışının gerekli olmadığını düşünüyordum. Öyle de oluyor. Siyasi partiler kendi adaylarını çıkartmaya başladılar. Bu sağlıklı bir gelişme, burada herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.

Soyer, şunları söyledi:

“YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAKLAR DOĞRU DEĞİL”

*İttifaklar konusunda başından beri farklı bir görüşüm var. Genel seçimlerde, merkezde kurulacak ittifaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ama yerel seçimlerde ittifakları doğru bulmadığımı başından beri söylüyorum. Her bölgenin kendine ait dinamikleri var.

*İzmir’de ittifak arayışının gerekli olmadığını düşünüyordum. Öyle de oluyor. Siyasi partiler kendi adaylarını çıkartmaya başladılar. Bu sağlıklı bir gelişme, burada herhangi bir sıkıntı yok.

*Yerel seçimlerde tabanda ittifaklar kuruluyor. 2019 yılında tabanda kurulan işbirliği sonucu belirledi. Yerel seçimlerde seçmen sadece partinin ideolojisine, söylemlerine bakmaz. Yerelde iş yapma kapasitesini de değerlendirir. Kendi kriterleri içinde seçim yapar seçmen. Geçmişte yerel seçimlerde de yapılan ittifaklar var. Ben her şeye rağmen belediye başkanlarının tabanda ittifak yaptığını biliyorum. Ama aslolan halkın kendi içinde yaratacağı işbirliği arayışıdır.

“ANKETLERİ KONUŞMAK İÇİN ERKEN”

*Anketler var. Ama henüz bunları konuşmak için erken. Ama İzmir’i kaybetmeyi asla göze almayız. İzmir’i asla kaybettirmeyiz. İzmir bugüne kadar nasıl demokrasinin kalesi olduysa öyle devam edecektir. Benim adaylığım henüz söz konusu değil. Ben sadece aday olmak istediğimi beyan ettim. Adaylık kararını Parti Meclisi veriyor. O da kurultaydan sonra şekillenecek. Ben büyük bir hırsla ve hevesle aday olmak istediğimi ifade ediyorum.

Tunç Soyer: İYİ Parti olmasa da İzmir’de bir kayıp olmaz