Bahçeli talimatı verdi Erdoğan uyguladı: YKS’de baraj düşürüldü

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 5:05 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı 5:20 pm

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın Temel Yeterlilik Testi’nde baraj 140’a, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi’nde ise 170’e düşürüldü.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ilave ek yerleştirmede baraj puanının TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacağını açıkladı.

Buna göre; 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılması kararlaştırıldı. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 150’den 140’a, AYT ve YDT’de 180’den 170’e düşürüldü.

ERDOĞAN ‘MÜJDE’ DİYE DUYURDU

Konuyla ilgili paylaşım yapan Erdoğan, “Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacaktır.

Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de baraj düşürülmesini çağrısını yapmış, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) çok sayıda adayın barajın altında kalması nedeniyle barajın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da düşürülmesi gündemiyle bir çalışma yaparak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunmuştu.

Yetkililer, salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi ve öğrencilerin uzaktan eğitim döneminde sınava iyi hazırlanamamaları nedeniyle üniversite sınavında başarı ortalamasının düştüğünü bildirmişti.

Bahçeli buyurdu, YÖK harekete geçti: YKS’de baraj düşüyor