Yıllar sonra aynı Bozdağ!

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 1:47 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 1:47 pm

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında, muhalefet partilerine karşı FETÖ’cü hakim ve savcıları savunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından da, “Ekrem İmamoğlu hakim ve savcıları hedefe koyuyor. Kimse hakim ve savcıları tehdit edemez” açıklamasını yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında İBB’ye yönelik terör soruşturması hakkında konuştu.

İmamoğlu konuşmasında, “Sayın bakanının yarattığı kirlilikte gizlenen bir bakan daha var. Adalet Bakanı sayın Bekir Bozdağ. Sözlerimizin adresi, millete işaret edeceğimiz kişi ne İçişleri Bakanı ne de Adalet Bakanı’dır. Onlar sadece buz dağının görünen yüzüdür. Asıl kötülük bu buz dağının altında saklandığını hepimiz bilelim. Bir merkez vardır ve orası da bellidir. Orası ruhsatsızdır, kaçak bir merkezdir. Orası merdivenaltı soruşturma üretim merkezidir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu tek tek belgeleri sundu! “Suç duyurusunda bulunacağız”

İFTİRA DİYEN BOZDAĞ “YARGIYI HEDEFE KOYUYOR”

İmamoğlu davasına bakan hakimin itiraflarını görmez gelen Bozdağ ise, “İstanbullunun hakkını, hukukunu korusun, enerjisini oraya harcasın. İnsanları suçlamasın. Pek çok insanın günahına giriyorlar. Her gün binlerce iftira atıyorlar” diye konuştu.

Bozdağ “Benim ona çağrım” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Benim ona çağrım; Siz İçişleri Bakanı ile, Adalet Bakanı ile Türkiye’nin yönetimiyle uğraşacağınıza İstanbul’un sorunlarıyla uğraşın. Bir de hizmetlerini konuşurken duyalım onu. Hep polemikleriyle, hakaretleriyle, Ordu Valisi’ne, YSK’ya, bakanlara söyledikleriyle, sayın cumhurbaşkanımıza haddini aşarak söyledikleriyle, yargıya tehitleriyle gündemde.”

İmamoğlu’nun yargılanma sürecinden bahseden Bozdağ, “Süreç işlerken istinafı, yargıyı hedefe koyuyor. Beni suçlu bulursanız böyle olur anlamına gelen laflar söylüyor. Bunlar kabul edilecek şeyler değil. Buradan bir kez daha söylüyorum; hiç kimse hiçbir makam, hiçbir mevkii veya burada bulunanlar yargı yetkisini kullanan hakime savcıya, istinaf ve Yargıtay üyelerine emir ve talimat veremez. Onları tehdit edemez ve onlara had bildirmeye kalkamaz” dedi.

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında FETÖ’cü hakim ve savcılar mecliste muhalefet tarafından eleştirilmişti. Bozdağ ise yargı eleştirilerini karşı çıkmış, FETÖ lideri Fetullah Gülen’e TBMM çatısı altında övgüler yağdırmıştı.