Yerli ve milli arabamız TOGG atağa geçti

Yayın tarihi: 4 Nisan 2020 Cumartesi 6:46 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2020 Cumartesi 6:46 pm

TOGG , Renault’ta Global Pazarlama Direktörü olarak çalışan Talin Yıldız’ı, Pazarlama’dan Sorumlu Üst Düzey Yönetici olarak transfer etti. Talin Yıldız, ürün yönetimi, planlama, pazarlama, satış, marka yönetimi ve iletişiminden sorumlu olarak görev yapacak.

Covid-19 pandeminin dünyayı etkisine aldığı şu günlerde TOGG sessiz sedasız çalışmalarına devam ediyor. Tüm dünyayı etkileyen bu salgın aslında yerli otomobil firmasını da derinden etkiledi.

Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından geçtiğimiz yaz aylarında lansmanı yapılan yerli ve milli arabamız TOGG için 2022 yılında ilk üretimi başlanılması planlanıyor. Ancak henüz araçların üretileceği fabrika bile tanıtılamadı. 12 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan “Yeniliğe Yolculuk, Gemlik Buluşması” isimli toplantıda tüm detaylar konuşulacaktı.

Yerli ve milli arabamız TOGG atağa geçti

Ancak virüs nedeniyle bu toplantı ertelendi. Ancak tüm bu kaosa rağmen TOGG olumlu adımlar atmaya devam ediyor. Kadrosunu giderek güçlendiriyor.

İsterseniz Talin Yıldız’ı tanımadan önce TOGG ile ilgili yapılan en son açıklamayı sizlere aktaralım. Son olarak Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş: “Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz. Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık.

Bunlardan biri ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik. Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özellikle mekanik akşamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi. Tasarım için İtalyanlarla anlaştık. Dünya çapında bu işi en iyi kim yapar diye bakıyoruz.

Nisan, mayıs gibi tedarikçi seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Teknolojiyi ülkemize getirip bunu Türkiye’de üretmek mi, başka bir yerde ürettirmek mi daha maliyetli ona bakıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca neyin ne olduğunu biliyoruz. Ona göre pazarlık yapıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca fikri mülkiyet hakkının bizde olmasını istiyoruz. Ona göre anlaşma yapıyoruz.” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Türkiye’de en çok corona virüsü vakası ve ölümü olan iller duyuruldu!