Yeni Şafak ‘dezenformasyon’a sebep olduğu haberini jet hızıyla kaldırdı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2022 Salı 5:43 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2022 Salı 5:43 pm

Yandaş Yeni Şafak gazetesi ile Misvak dergisi, Vakko isimli şirketin namaz kıldığı için bir çalışanını işten çıkardığını iddia etti. Taşeron şirket Transay, çalışanın işine devam ettiğini gösteren SGK belgesini paylaşınca yandaş Yeni Şafak haberini jet hızıyla kaldırdı.

Yandaş Yeni Şafak gazetesi ile Misvak dergisi, Vakko isimli şirketin, namaz kıldığı gerekçesiyle bir şoförünü işten çıkardığını iddia etti.

Çalışanın taşeron şirket Transay’da çalıştığı ve işten çıkarma iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Şirket, kovulduğu iddia edilen çalışanın SGK belgesini paylaşarak, işine devam ettiğini belirtti.

Açıklamanın ardından Yeni Şafak gazetesi dezenformasyona sebep olan haberini jet hızıyla kaldırdı.

Yeni Şafak’tan ‘Darbeci Erdoğan’ için özür

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“12.12.2022 tarihinde, bazı haber portalları ve sosyal medya platformlarında konu edilen ‘Vakko namaz kılan çalışanın işine son verdi’ haberinin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.

Bahsi geçen kişinin Vakko ile herhangi bir bağlantısı bulunmamakta, kendisi şirketimizde taşeron personelin aracında servis sürücü olarak görev yapmaktadır.

Transay olarak, 13.000 sürücü ile Türkiye’nin her noktasında günde 200.000 çalışanın ulaşımını sağlamaktayız. En önemli önceliğimiz hizmet verdiğimiz müşterilerimizin personellerinin sağlıklı ve güvenli şekilde ulaşımlarını sağlamaktır.

Servis taşımacılığı esnasında acil durumlar dışında duraklama yapılması, iş sağlığı ve güvenliği gereği uygun değildir. Karayolları Trafik Yönetmeliği ve UKOME’nin kararlarında bu durum açıkça belirtilmiştir.

Ayrıca söz konusu iddialarda adı geçen Abdullah GÜZEL isimli sürücü işten çıkartılmamıştır. Kendisi taşeron firmada sürücü olarak görevine aynı şekilde devam etmektedir.

Konuyla ilgili yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla gereğinin yapılacağını tüm kamuoyuna bildiririz.”

Yandaş Misvak’ın anketinden Kılıçdaroğlu çıktı! Apar topar paylaşımı sildiler