Yeni Şafak’tan ‘Darbeci Erdoğan’ için özür

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 3:59 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 3:59 pm

‘Mısır ile görüşmeler genişleyecek’ başlıklı haberindeki ‘darbeci Erdoğan’ ifadesini kullanan yandaş Yeni Şafak Gazetesi özür diledi.

Yandaş Yeni Şafak Gazetesi bugünkü sayısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi görüşmesini ‘Mısır ile görüşmeler genişleyecek’ başlığıyla verdi. Yeni Şafak’ın haberinin içerisindeki, “Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’da Mısır lideri Sisi ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı” cümlesi ise dikkatleri çekti.

Yeni Şafak’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ diye bahsetmesi ise sosyal medyada gündem oldu.

Bunun üzerine Yeni Şafak Gazetesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetemizin taşra baskısında yayınlanan haberi akşam gelen yeni gelişmeyle gece baskısında güncellenmiştir. Ancak ‘kopyalama ve yapıştırma’ sırasında font bütünlüğünü sağlamak için ilk kelimeyi bırakan sayfa operatörü daha sonra bunu haberden silmeyi unutmuştur. Şehir baskılarında yaşanan bu teknik hata nedeniyle özür dileriz” denildi.

Erdoğan’ın ‘Sürtük’ sözü hakaret sayılmadı