Yeni parti girişiminde sürpriz gelişme: ‘Babacan ile ileride ittifak olabilir’

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2019 Cuma 11:56 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2019 Cuma 11:58 pm

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yol haritasına ilişkin eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Yeni seslerle, yeni isimlerle, sürpriz isimlerle hazırlığını yapıyor” dedi. Ali Babacan ile Davutoğlu’nun yollarının kesişip kesişmeyeceğine ilişkin Özdağ, “Buluşurlarsa iyi olur. Ama eğer böyle bir imkan yoksa da ileride çeşitli ihtimalleri mutlaka değerlendirirler” diyerek ittifaklara işaret etti.

 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yol haritasına ilişkin eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Yeni seslerle, yeni isimlerle, sürpriz isimlerle hazırlığını yapıyor. Toplumun tamamını kucaklayacak, 82 milyonu kucaklayacak bir kadro ile çıkacak” dedi.  Ali Babacan ile Davutoğlu’nun yollarının kesişip kesişmeyeceğine ilişkin Özdağ, “Buluşurlarsa iyi olur. Ama eğer böyle bir imkan yoksa da ileride çeşitli ihtimalleri mutlaka değerlendirirler” diyerek ittifaklara işaret etti.

 

Davutoğlu’ndan Erdoğan’ın tehdidine yanıt: “Bize bedel ödeteceğini söyleyenlerin…”

 

BABACAN İLE DAVUTOĞLU BİRLİKTE HAREKET EDER Mİ?

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun aynı oluşum içinde hareket edip etmeyeceğine ilişkin Özdağ, “Siyasette temenni ederiz ki birlikte hareket etsinler ama her zaman temenniler realiteyle buluşmuyor. Buluşurlarsa iyi olur. Ama eğer böyle bir imkan yoksa da ileride çeşitli ihtimalleri mutlaka değerlendirirler” dedi.

İTTİFAKLARA DİKKAT ÇEKTİ

Yeni sisteme ve seçim sistemine işaret eden Özdağ, şu tespitleri yaptı:

“Burada herkesin herkese ihtiyacı olabilir. Çünkü ittifaklar oluşacak. Bloklar oluşacak. Sistemin bir garabeti. Sistemin getirmiş olduğu bir istemediğimiz sonuç. O nedenle yarınlar da Ali Bey de Sayın Ahmet Davutoğlu Bey de birbirleriyle hukuku olan, birbirleriyle görüşen, birbirlerine değer veren insanlar. Birbirlerini seven insanlar. Siyaset bugün için yapılmıyor. Siyaset yarınlar için gelecek için yapılıyor. Mahcup olacağımız sözleri söylemek istemeyiz. Biz siyasete seviye getirmek istiyoruz…”

 

Erdoğan’dan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için ‘ambargo’ talimatı