Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan ilk açıklama

Yayın tarihi: 4 Şubat 2024 Pazar 3:12 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar 3:24 pm

TCMB Başkanı Fatih Karahan yaptığı ilk açıklamasında “Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlenmiştir” diyerek istifa ettiğini açıkladı. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda ise Hafize Gaye Erkan için “görevden alınmıştır” denildi. Gaye Erkan’ın yerine atanan yeni başkan Başkan Fatih Karahan,  ilk değerlendirmesini yaptı.

Karahan, enflasyonu düşürme çabalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

8 ŞUBAT’TA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPACAK

Yapılan açıklamada ayrıca Karahan’ın, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleyeceği de aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Hafize Gaye Erkan Erkan kendisine yönelik itibar suikastı kampanyası düzenlendiğini vurgulayarak görevinden affını istediğini sosyal medyadan duyurmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Erkan’ın ayrılık kararını bildirdiği açıklamasının ardından yaptığı açıklamada kendi tavsiyesi doğrultusunda atanacak kişinin bilgi ve tecrübesine dikkat çekerek “saygı duyulan bir makroekonomist” olduğunu belirtmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında ise Hafize Gaye Erkan’ın görevden alındığı belirtilmişti. İstifanın ardından Erkan’ın yerine başkan yardımcısı olarak görev yapan Fatih Karahan atandı.

Hafize Gaye Erkan’ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden çalışan göreve iade talep etti

Merkez Bankası’nın yeni başkanı belli oldu!

Hafize Gaye Erkan’ın istifası dünya basınında: Enflasyon röportajı Erdoğan’ı kızdırdı

Kaynak: TELE1