Yavaş ve İmamoğlu’ndan adaylık çağrısına yanıt: Kılıçdaroğlu’nun çizgisinin dışında değiliz!

Yayın tarihi: 3 Mart 2023 Cuma 11:44 pm - Güncelleme: 4 Mart 2023 Cumartesi 1:11 am

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık çağrısından sonra paylaşım yaptı. Yavaş ve İmamoğlu aday olmayacaklarını duyurdu.

Millet İttifakı’nın ortak aday üzerinde anlaştıklarını açıklamasından sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Masa notere dönüştü” diyerek ittifaktan ayrıldı. Akşener konuşmasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a cumhurbaşkanlığı adaylığı çağrısı yaptı. Akşener’in açıklamalarından sonra gözlerin çevrildiği Yavaş ve İmamoğlu sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. Yavaş açıklamasında, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz” ifadelerine yer verirken İmamoğlu’da, “Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur” paylaşımını yaptı.

Akşener masadan kalktı

Ekrem İmamoğlu sosyal medya paylaşımında, “CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur” diyerek, “Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın @kilicdarogluk ’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur. @mansuryavas06” paylaşımını yaptı.

“MİLLET İTTİFAKI TÜM PAYDAŞLARIYLA YOLA DEVAM EDECEK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise ittifakı oluşturan tüm siyasi partilerle birlikte yoluna devam edeceğini belirterek, “Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir. @ekrem_imamoglu” paylaşımını yaptı.

“GELECEĞİN PEŞİNDEYİZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu toprakların hasret kaldığı yepyeni bir dönem başlıyor… Gençlerimizin hayal kurabildiği, tüm farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, düşüncelerin özgürlükle yeşerdiği, doğanın zulüm görmediği bir gelecek çok yakın. Bu geleceğin peşindeyiz” açıklamasını yaptı.

VAHAP SEÇER: SEVGİ VE SAYGIYA İHTİYACIMIZ VAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer “Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın Kılıçdaroğlu’nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet İttifakı’nın bir ve beraber olmasını diliyoruz” sözlerine yer verdi.

ZEYDAN KARALAR: MİLLET İTTİFAKI’NIN BİR VE BERABER OLMASINI DİLİYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, “Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın Kılıçdaroğlu’nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet Ittifakı’nın bir ve beraber olmasını diliyoruz” sözlerine yer verdi.