Akşener masadan kalktı

Yayın tarihi: 3 Mart 2023 Cuma 2:15 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 4:00 pm

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Akşener, “İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk milletine yapıldığı gibi ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır” diyerek ‘noter’ masası olarak nitelendirdiği Altılı Masa’da artık olmayacaklarını duyurdu.

Millet İttifakı’nın ‘ortak aday’ toplantısı sonrası başlayan hareketlilik sürüyor. Masadan kalkacağı iddia edilen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, bugün Genel İdare Kurulu’nu (GİK) topladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin ek binasına geldi.

Akşener toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İYİ PARTİ KISKACA ALINDI”

En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk milletine yapıldığı gibi ölüm ve sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Ve elbette buna boyun eğmeyecektir. Sağduyusunu azme çevirecek, kişisel ikbal hesapları için üretilmiş devşirme bir siyasetin ‘hınk’ deyicisi olmayacaktır. Çünkü ben ve arkadaşlarım ülkemizin 20 yılını harap eden ucube zihniyete karşı ilk günden beri aynı yerde, aynı inançla, aynı kararlılıkla duruyoruz. Durmaya da devam edeceğiz. Nasıl ki 2002 yılında milletin aleyhinde plan yapanların karşısında durdursak bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl 2010 yılında milletin istikbaline kastedenlerin karşısında durduk bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl 2015 yılında milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2017 yılında milletin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasına mahkum etmek isteyenlerin karşısında durduk bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2018 yılında milletimizi iki yumruk arasında sıkıştırıp birlik ve beraberliğinden etmeye çalışanların karşısında durduk bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2019 yılında milletin iradesine ipotek koymaya çalışanların karşısında durduk yine ayrı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2020 yılında milletin tercihlerini ‘ceketimi assam seçilirim’ diyenlerin karşısında durduk bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz.

Nitekim 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin yeni asrında milletimiz, cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri için, tarumar edilen demokrasimiz için, pranga vurulan hürriyetimiz için bir büyük mücadele verirken ‘ceketimi assam aday ederim’ diyenlerin karşısında da dimdik duruyoruz. Durmaya da devam edeceğiz. Bizim seçimimiz dün de belliydi, bugün de belli. Bizim yolumuz dün de aynıydı, bugün de aynı. Karşımıza kim dikilirse dikilsin, önümüze kim çıkarsa çıksın; bizim itirazımız, bizim mücadelemiz dün de aynıydı bugün de aynı. Çünkü biz milletimize bir söz verdik. Sesini bastıran değil sesini duyuran olacağımıza söz verdik. Milletin iradesinden korkan değil o iradeden güç alan olacağımıza söz verdik. Milletin taleplerini gerçekleştireceğimize söz verdik. Bu bizim partimizin kuruluş felsefesidir.

Biz bugünlere dayatmalara direnerek geldik, kirli pazarlıkları reddederek geldik. Siyasetimizin merkezine milletimizi alıp ülkemizi karış karış gezdik. Milletimizi dinledik. Nasıl ki dinlediğimiz dertleri not edip iktidara duyurduysak muhalefetten olan beklentileri de duyurmak ve karşılamak için yılmadan, yorulmadan çalıştık. Demokrasiye olan inancımız gereği her daim ortak aklın ışığında konuşabilmeyi hem çağın hem aklın gereği olarak gördük. Bu sebeple geçtiğimiz sene milletimizin ve memleketimizin ihtiyaçlarını düşünerek 5 siyasi partiyle çok önemli bir adım attık. Birçok önemli konuda mutabakat sağladık.

“5 SİYASİ PARTİ KEMAL KILIÇDAROĞLU DEDİ”

Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. Bu doğrultuda 5 siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiler. Biz de İYİ Parti olarak milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine şahit olduğumuz ve uzun bir süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismi beyan ettik. Bu iki isim Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu. Bunun yanı sıra cumhurbaşkanı adayının her bir siyasi partinin ayrı ayrı belirleyeceği araştırma şirketlerinin yapacağı çalışmalar ışığında belirlenmesini önerdik. Ancak önerimiz masadaki paydaşlar tarafından kesin bir şekilde reddedildi. Yani milletimizin haklı beklentilerini masanın kararlarına yansıtma çabamız reddedildi. Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki kişisel ajandalar uğruna mubah sayılan kuyruklu yalanlar milletin kazandığı bir büyük hakikate tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir. Biz İYİ Parti’yi bunun için kurmadık.

Üzülerek söylüyorum ki Altılı masa dün itibarıyla artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Altılı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Biz ne olursa olsun milletimize verdiğimiz her sözün arkasındayız ancak ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA ÇAĞRI

Sayın Mansur Yavaş ve sayın Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum: Değerli başkanlarım, siz milletin iradesi ile seçildiniz. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Ne mutlu size ki milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz samimiyetinizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz sizi sevdi ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor.

 

Kulis: Akşener masadan ayrılacak