Yargıtay’ı savunup hukuk değerlendirmesi yapan Ayhan Oğan açık öğretim sosyoloji mezunu çıktı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 3:20 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 3:27 pm

AYM ile ilgili sözleri büyük tepkiye yol açan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ayhan Oğan diplomasını paylaştı. Oğan’ın açık öğretimden sosyoloji bitirdiği görüldü.

Yargıtay, AYM’nin TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmamasına hükmederek, karara imza atan üyeler hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ayhan Oğan skandal bir paylaşımda bulundu. Oğan paylaşımında, “Yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkeme Yargıtay’dır. AYM yargısal aktivitede bulunamaz. Esas itibarıyla AYM kanunların anayasaya uygunluğunu şeklen denetleme yetkisi dışında yargı yetkisi yoktur” ifadelerine yer verdi.

Oğan’ın paylaşımı altında birçok sosyal medya kullanıcısı tepki için toplandı. Kullanıcıların Oğan’ın lise mezunu olduğuna dair tweetleri üzerine danışman bu kez üniversite diplomasını paylaştı.

Hukuk değerlendirmesi yapan Oğan’ın bunu savunmak için paylaştığı diplomasında İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin sosyoloji bölümünden mezun olduğu görüldü.

 

Erdoğan’ın “AYM yargısal aktivitede bulunamaz” diyen danışmanına tepki yağdı