Erdoğan’ın “AYM yargısal aktivitede bulunamaz” diyen danışmanına tepki yağdı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 11:15 am - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 11:15 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yargıtay’ın AYM’nin Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararını tanımayan kararı ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından “Yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkeme Yargıtay’dır. AYM yargısal aktivitede bulunamaz” diyen danışmanı Ayhan Oğan’a çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Yargıtay, AYM’nin TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına uyulmamasına hükmederek, karara imza atan üyeler hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıtay’ın AYM’nin vesayet makamı gibi davrandığı ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerini tehdit ettiği iddia edilen karar üzerine tepkiler art arda geldi. Yargıtay kararını savunan AKP’li isimler ise bir bir skandal paylaşımlarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ayhan Oğan ise sosyal medya hesabından, “Yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkeme Yargıtay’dır. AYM yargısal aktivitede bulunamaz. Esas itibarıyla AYM kanunların anayasaya uygunluğunu şeklen denetleme yetkisi dışında yargı yetkisi yoktur” paylaşımını yaptı. Oğan’ın paylaşımı çok sayıda sosyal medya kullanıcısının tepkisini çekti.

İşte o tepkilerden birkaçı: