Yapay zeka bedava! Microsoft sessiz sedasız Copilot uygulamasını duyurdu

Yayın tarihi: 27 Aralık 2023 Çarşamba 9:56 am - Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba 10:17 am

Yapay zeka artık neredeyse hayatımızın her alanına entegre olurken, Microsoft’un yeni yapay zekası Copilot, DALL-E 3 ve GPT-4’ü ücretsiz kullanıma sundu.

Yapay zekanın günlük hayatımızın her alanına entegrasyonu hızlanırken, Microsoft, bedavaya DALL-E 3 ve GPT-4 kullanmanızı sağlayan ChatGPT benzeri yapay zeka sohbet botu Copilot’un kendi uygulamasını kullanıma sundu.

Apple yapay zekası ile ilgili hamlelerini hızlandırmaya başladı

EDGE VEYA BİNG MOBİL UYGULAMASI ÜZERİNDEN KULLANILABİLİYORDU

Microsoft’un yapay zekâ destekli sohbet botu Copilot, şimdiye kadar Edge veya Bing mobil uygulaması üzerinden kullanılabiliyordu. Daha önceden Bing Chat olarak adlandırılan ancak geçtiğimiz ay Copilot ismini alan bu modelin kendine ait bir uygulaması yoktu.

UYGULAMA ŞİMDİLİK YALNIZCA ANDROİD’DE VAR

Ancak bu durum değişti. Teknoloji devi, Copilot’un kendi uygulamasını Play Store üzerinden sessiz sedasız kullanıma sundu. Uygulama şimdilik yalnızca Android’de var.

CHATGPT’NİNKİNE BENZER ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Copilot uygulaması, tıpkı ChatGPT’ninkine benzer şekilde çalışıyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden soru sorma ve görsel oluşturma gibi işlevlere ulaşabiliyor. Copilot’un OpenAI’ın dil modeli GPT-4’e ve görsel oluşturma aracı DALL-E 3’e bedava erişim sunduğunu belirtelim. Bu büyük bir avantaj çünkü ChatGPT üzerinden bu modelleri kullanmak için para ödemeniz gerekiyor.

COPİTOL UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Microsoft Copilot uygulamasını indirmek için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Uygulamayı isterseniz giriş yapmadan da kullanabiliyorsunuz. Ancak şirket, giriş yapmanın daha uzun konuşmalar yapmanızı ve daha fazla soru sormanızı sağlayacağını söylüyor.

BİR HAFTADIR ANDROİD İÇİN KULLANIMDA

Uygulamayı kullanırken GPT-4’ü açıp kapamanızı sağlayan bir buton karşınıza çıkıyor. Bu buton, sohbet botunun daha yaratıcı ve iyi cevaplar vermesine olanak tanıyor. Ancak bu şekilde verilen cevaplar normalden biraz daha yavaş olacak. Copilot uygulaması, gelen bilgilere göre bir haftadır Android için kullanımda. Ancak iOS için yayımlanmadı. Şirketten konuya ilişkin bir açıklama yok.

Kaynak: TELE1