Apple yapay zekası ile ilgili hamlelerini hızlandırmaya başladı

Yayın tarihi: 26 Aralık 2023 Salı 8:00 am - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 4:26 pm

Apple, kendi üretken yapay zeka ürünlerine sahip şirketler listesinde oldukça geride kaldı, ancak The New York Times’ın yeni bir raporuna göre şirket, bu durumu çok yakında değiştirmeyi planlıyor.

Son haftalarda Apple’ın, geliştirmekte olduğu yapay zeka sistemini eğitmek amacıyla büyük yayıncılar ve haber kuruluşlarıyla görüşmelere başladı. Ancak şirket, içeriklerini ücretsiz olarak sunmayı düşünmüyor. The Times’a göre söz konusu haber arşivlerine erişim için en az 50 milyon dolar değerinde anlaşmalar yapılmak isteniyor. Yayıncılar ise bu konusunda oldukça kararsızlar. Bu anlaşmaların maliyetinin yanı sıra ayrıca şirketin çabalarından doğabilecek potansiyel rekabet konusunda ciddi endişeler yaşanıyor.

 

 yapay zeka

Bununla birlikte, iPhone üreticisi yapay zeka sistemlerini geliştirmek için her türlü parayı ödemeye razı olduklarını da söyledi. The Times, şirketin üretken yapay zeka gelişimi için verilerin nereden toplanacağı konusunda yıllardır tartıştığını söylüyor. Gizliliğe olan bağlılığı nedeniyle internetten toplanan bilgileri kullanmakta tereddüt ediyorlar.

İlginizi çekebilir: İş başvurularında yapay zeka nasıl kullanılacak?

Kendi üretken yapay zekalarına sahip diğer şirketler, içerik oluşturucuların ve hak sahiplerinin açık izni olmadan içerik çalmak ve bunu ürünlerini eğitmek için kullanmakla suçlanıyordu. Örneğin OpenAI, kendisini başkalarının fikri mülkiyetlerini kullanmakla suçlayan çeşitli davalarla mücadele ediyor. Bu davalardan biri aralarında George R.R. Martin ve John Grisham’ın da bulunduğu romancılar tarafından açılmışken, bir diğeri başka yazarlar tarafından açıldı.

Tesla, kapı güvenliği sorunu nedeniyle ABD’deki 120.000 aracını geri çekti

Kaynak: TELE1