Yandaş Akit yazarı İstanbul Sözleşmesi’ni savunan Özlem Zengin’i ‘arıza’ diyerek hedef gösterdi!

Yayın tarihi: 11 Haziran 2023 Pazar 1:13 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2023 Pazar 1:14 pm

Yandaş Yeni Akit gazetesinin yazarı İlhan Oral, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan AKP’li Özlem Zengin’i hedef aldı. Oral, “Başkan Erdoğan, adı geçen sözleşmeyi kaldıracak, bu hanımefendi “İstanbul Sözleşmesi’ni” savunacak. AK Parti bu tür arızalardan silkinmelidir” ifadesini kullandı.

Yandaş Yeni Akit gazetesinin yazarı İlhan Oral, geçtiğimiz aylarda İstanbul Sözleşmesi’ni ve kadına şiddeti önleyen 6284 Sayılı Kanun’u savunduğu için troller tarafından hedef gösterilen AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin hakkında bir yazı kaleme aldı.

Yazısında Zengin’i hedef gösteren Oral, “AK Parti bu tür arızalardan silkinmelidir” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan 6284’ü savunan Özlem Zengin’e: Alkışlıyorum hanımefendiyi

Oral, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Bir toplantıda önemle üzerinde durulan bir konu hakkında şikâyetvari konuşmalar yapıldı. Eleştirel konuşmalar tepki şeklinde gelişmeye dönüştü. Hizmet ehli kardeşlerimizden biri meseleden müşteki olduğunu dile getirdi. Tepkilerin konusu, Özlem Zengin adında bir hanımefendi idi.

Herkesin şahid olduğu gibi ‘İstanbul sözleşmesini’ bizzat Başkan Erdoğan kaldırdı. Bu gerçek karşısında âdeta açıkça sırıtan bir tezat vardır. Başkan Erdoğan, adı geçen sözleşmeyi kaldıracak, bu hanımefendi “İstanbul sözleşmesini” savunacak. Burada elbette açıkça sırıtan bir tezat vardır. Normal değildir.

Böyle bir gelişme AK Parti’ye yutulmaz bir lokmadır. Onun için AK Parti bu tür arızalardan silkinmelidir. Aksi takdirde en azından yönetim ile AK Parti’ye yürekten katılarak destek veren irade arasında kırgınlık fitnesine sebep oluyor. Aslında bu tür kırgınlıklar AK Parti’yi, ittifaklara mecbur etmiştir”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Özlem Zengin, iktidar tarafından çekilme kararı alınan İstanbul Sözleşmesi’ni ve kadına şiddeti önleyen 6284 Sayılı Kanun’u savunduğu için geçtiğimiz aylarda troller tarafından hedef gösterildi.

AKP’li Özlem Zengin: 6284 yüzünden tehdit ediliyorum

Zengin, açıklamalarının ardından yoğun bir tehdit altında olduğunu dile getirdi. Söz konusu hususları parti içinde de gündeme getirdiğini söyleyen Zengin, “Benim bütün kabahatim doğruyu söylemek” dedi.

CHP’den 6284’ü savunan AKP’li Zengin’e destek!

Zengin, “Bu sözleşmeyle ilgili olarak siyasi bir rant peşinde değilim. Sözleşmede olanı ve olmayanı söylüyorum. Sözleşmeden çıkmakla alakalı Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda biz bu konuları gizli saklı konuşmuyoruz. Sokağa çıktığımda da hiçbir konuda bu konularda yaptığım konuşmalar kadar tebrik almadım. Çünkü onlar beni anlıyorlar, neyi kastettiğimi gayet iyi biliyorlar. Ama ben şuna çok üzülüyorum; bu konu ne İstanbul Sözleşmesi ne 6284, bizi bölebilecek bir konu değil. ‘Olmayan bir konu üzerinden bir tartışma nasıl yapılır, toplum nasıl bölünür, tek bir konu üzerinden siyaset nasıl yapılır’ diye bir tez yazılabilir. Bütün problem, doğru zeminde konuşamıyoruz, bunları doğru zeminde tartışamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Troller tarafından hedef gösterilen Zengin’e muhalefetten çok sayıda siyasetçi destek açıklaması yaptı.

Trollerin hedef gösterdiği AKP’li Özlem Zengin: Yalnızlık sorun değil

AKİT yazarı Kızılcık Şerbeti için yeni bir ‘sansür’ işareti icat etti!