Yanardağ Erzurum’daki faşist provokasyona sert çıktı! “O çocuğun yüzündeki kan sizi boğacak”

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 8:58 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 9:00 pm

TELE1 ekranlarında yayınlanan 18 Dakika programında TELE1 Genel yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Erzurum’da Ekrem İmamoğlu‘nun mitinginde düzenlenen taşlı provokasyona sert tepki gösterdi. Yanardağ, saldırıda küçük çocukların yaralandığını hatırlatarak “Bakın o çocuğun yüzündeki o kan, işte o sizi boğacak” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da düzenlediği miting sırasında bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırı nedeniyle mitinge katılan çok sayıda insan da yaralandı. TELE1 ekranlarında yayınlanan 18 Dakika programında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

“BUNLAR ERZURUMLU DEĞİL”

Yanardağ, daha önce provokasyonlara karşı kamuoyuna uyarılarda bulunulduğunu ve Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ın önüne giderek açıklama yaptığını anımsattı. Gerçekleşen saldırıyı Erzurumlular’ın  düzenlemediğini belirten Yanardağ şunları söyledi:

“Bunlar Erzurumlu değil. Erzurumlular, Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır‘ın dediği gibi, ‘Erzurumlular misafirperverdir’. Erzurumlular demokrasiye saldırmaz. Erzurum’daki faşistler saldırabilir. Erzurum’da Amerikan milliyetçiliğini Türk milliyetçiliği zannedenler saldırır, Atlantikçiler saldırır ancak Türkiye’nin demokrasi güçlerine”

Yanardağ,  Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ın “Bu saldırı millete. Bu saldırı demokrasiye. Bu saldırı adalete. Bu saldırı milli iradeyedir” sözlerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Milli Yol Partisi Lideri Çayır’dan Erzurum provokasyonuna tepki: Taşlanan milletin iradesidir

“BABANIZIN MALI MI BUNLAR”

Saldırıyı düzenleyenlerin o esnada videolar çekerek sosyal medyada paylaştığını belirten Yanardağ, “Yerel bir ağızla ‘kafalarını yardık, hastaneye gönderdik’ diyorlar. Bir de utanmadan Türk Bayrağı’nı da sırtına bağlayarak kirletiyorlar. Taş attığınız alanda insanlar ellerine Türk Bayrağı ile gelmişler. Sizin gibi terörist faaliyetlerle kirlemiyorlar. Erzurum’da yaşanan terörist bir saldırıdır” dedi.

Yanardağ mitinge gelen insanların ellerinde Türk Bayrakları ile geldiklerinin ve demokratik bir seçim kampanyasının gereği olan bir açık hava toplantısı yapmaya çalıştıklarının altını çizerek, “Ne milliyetçilik ne yurtseverlik, ne Türk Bayrağı ne bu ülkenin İstiklal Marşı sizin tekelinizde değildir. Zimmetinize mi geçirdiniz? Babanızın malı mı bunlar” sözleriyle tepki gösterdi.

“O ÇOCUĞUN YÜZÜNDEKİ KAN SİZİ BOĞACAK”

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen hakkında bir çok iddia olduğunu ifade eden Yanardağ, Sekmen’in mitinge katılanların miting alanından taş atıldığına dair iddiasına ise şu sözlerle yanıt verdi:

“Ya gözümüzle görmesek bu yalanı bize yedirmeye çalışacaksınız, ayıptır be! Biraz delikanlı olun, biraz harbi olun. Biraz demokrasiye ve adalete inancınız olsun. Biraz yüzünüz olsun, biraz utanma duygunuz olsun. Biraz ahlakınız olsun ve biraz yüreğiniz olsun. Polisin arkasına saklanıp kalleşçe, demokrasi ve adalet talep eden insanlara saldıramazsınız. Bir de göz göre göre böyle bir yalan söylemeyin”

“Küçük çocukların başını yaran delikanlı değil, korkaktır” diyen Dr. Yanardağ, “Bakın o çocuğun yüzündeki o kan, işte o sizi boğacak. Bunun hesabını vereceksiniz. uzaya kaçsanız bunun hesabını vereceksiniz. Bu ülke sahipsiz değil” ifadelerini kullandı.