Yakılan asker Sefter Taş’ın babası: Eşim kalp hastası oldu

Yayın tarihi: 18 Eylül 2021 Cumartesi 6:39 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2021 Cumartesi 6:42 pm

Türk askerleri Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılma fetvasını verdiği iddia edilen IŞİD’li kadı Jamal Abdul Rahman Alwi, çıkan haberlerin ardından dün gözaltına alındı. Gaziantep’te kuşçuluk yaptığı öğrenilen Alwi’nin tutuklu olmamasına Sefter Taş’ın babası isyan etti. Taş, “Şoka girdim” dedi.

Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak katledilmesini 2017 yılında gündeme getirmiştik. Haberimizin ardından devlet, askerlerin yakılarak şehit edildiğini kabul edilmişti. Ardından, Sefter Taş’a şehitlik unvanı verilmişti. Dün Sefter Taş ve Fethi Şahin’in öldürülme fetvasını veren Jamal Abdul Rahman Alwi’nin, gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ve Gaziantep’te kuşçu dükkanı açtığı ortaya çıktı. Çıkan haberlerin ardından IŞİD’li Alwi, savcılık kararıyla tekrar gözaltına alındı. Alwi’nin tutuksuz yargılanmasına baba Aydın Taş tepki gösterdi. TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Taş, “Haberi okuyunca şok oldum” dedi.

Baba Taş’ın tepkisi şu şekilde:

“IŞİD’li kadının serbest bırakıldığı haberini dün okudum. Çok tedirgin olduk. Birkaç yetkili isme haberin doğru olup olmadığını sordum. Bu çok saçma bir şey. İki asker de yakılarak öldürüldü ve katledildi. Onları öldürme emri veren kişi de, kuşçu dükkanı açmış. Bu acı verici bir şey. Ben şoka girdim. Her gün farklı bir olay çıkıyor, her gün yeni bir şey yaşıyoruz. Ben de eşim de çok etkileniyoruz. Sefter’in annesi, oğlumuzu kaybettikten sonra kalp hastası oldu. Şu an Ankara’da tedavi görüyor. Bu tarz haberler bizi tedirgin ediyor”

İki askerin yakılma fetvasını veren IŞİD’li gözaltına alındı