Y kuşağı hangi iletişim platformlarını seçiyor? Instagram, TikTok ve görüntülü sohbetler

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 10:03 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 10:05 am

Milenyum kuşağı (Y kuşağı) 1981 ile 1996 yılları arasında doğan insanlardır. Yeni milenyum (bin yıllık dönem) ile genç yaşta tanışmışlar, bu yüzden milenyum kuşağı olarak adlandırılıyorlar. İnternet teknolojileriyle eş zamanlı olarak büyüyen ve gelişenlerin Y Kuşağı temsilcileri olması dikkat çekiyor. Bu, her türlü çevrimiçi platforma, yeni teknolojilere, araçlara ve genel olarak İnternet’e olan ilgilerinin nedenlerinden biri haline gelmiştir.

Milenyum kuşağı ile Z Kuşağı genellikle birlikte göz önünde bulundurulur. Bu kişiler 90’ların ikinci yarısından 2010’ların ilk yarısına kadar olan dönemde doğan insanlardır. Onlar için İnternet ve yüksek teknolojiler zaten daha tanıdık bir olgu ve yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır.

Bugün, Y kuşağı tarafından aktif olarak kullanılan en popüler çevrimiçi platformlardan bazılarına ve onlarla birlikte Z kuşağına bir göz atmak istiyoruz.

Y kuşağının tercih ettiği sosyal ağlar

2000’li yılların başında ilk popüler sosyal ağlar ortaya çıkmaya başladığında bu gerçekten oldukça yeni bir şeydi. Bugün sadece nicelik olarak değil  nitelik olarak her zevke uygun bir sürü sosyal ağ bulunmaktadır. Ve bir şekilde öne çıkmak için geliştiriciler standart dışı çözümler bulmakta ve benzersiz işlevselliğe sahip web platformları oluşturmaktadır. Aralarında bariz bir şekilde liderliği sürdüren bazı sosyal ağlar hakkında konuşacağız.

Instagram

Dünyanın en popüler fotoğraf tabanlı sosyal ağlarından biri. Instagram’ın günlük 500 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Ve bu sayı sürekli artıyor. Birçok kişiyi şaşırtacak ama Instagram 10 yaşın üzerinde. Uygulamanın ilk versiyonu 2010 yılında piyasaya sürüldü. Ancak bu sosyal ağ 2012’den sonra tamamen Facebook tarafından satın alındığında ve hızla gelişmeye başladığında gerçekten ünlü oldu.

TikTok

TikTok’un uluslararası versiyonu 2018 yılında piyasaya sürüldüğünde bunun ne kadar popüler olacağını çok az kişi tahmin edebilirdi. Artık uygulamanın dünya çapında 150 ülkede bir milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Ve şirketin tüm büyük şehirlerde temsilcilikleri bulunmaktadır. Kısa videolar yayınlama platformu genç nesil arasında çok popülerdi. Ancak daha yaşlı olan Y kuşağı bile TikTok’ta birçok ilginç şey bulmuştur.

Snapchat

Snapchat, bir tür sosyal medya ve anlık mesajlaşma birleşimidir. Uygulama öncelikle fotoğraf ve videolar için çok sayıda benzersiz filtre ve efektle dikkat çekiyor. Burada Instagram’dan çok daha fazla filtre ve efekt bulunuyor ve her gün yenileri çıkıyor. Birçok kullanıcı Snapchat’i akıllı telefonlarına sadece bu sebepten ötürü indiriyor.

Facebook

Facebook’u tanıtmamıza gerek yok. Dünyanın en büyük ve en ünlü sosyal ağıdır. Resmi verilere göre aylık 2,8 milyardan fazla ve günlük yaklaşık 1,8 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. Şirketin çalışan sayısı da şaşırtıcı — dünyanın farklı ülkelerinde 50.000’den fazla çalışan. Facebook ile ilgili sayısız skandala ve kullanıcı verilerinin tekrar tekrar sızdırılmasına rağmen bu sosyal ağ hala çok popüler.

YouTube

YouTube en ünlü video hosting hizmetidir. İki milyardan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunmaktadır. Ve bu sayı her yıl artmaktadır. Sitenin sunucularına yüklenen video sayısı ise farklı versiyonlara göre 141 ile 144 milyon arasında değişiyor. Platform, Şubat 2005’ten beri varlığını sürdürmekte ve alanında tartışmasız lider olmaya devam etmektedir.

Twitter

Twitter, dünyanın en popüler sosyal platformlarından biri olan bir mikroblog hizmetidir. Twitter’ın yaklaşık 1,3 milyar kayıtlı kullanıcısı bulunuyor ve bunların 319 milyonu platformu düzenli olarak kullanan aktif bir kitle. Twitter Temmuz 2006’dan beri faaliyet gösteriyor ve aslında ciddi bir rakibi bulunmuyor. Ancak Instagram’ın gelişiyle birlikte Twitter’a olan ilginin gözle görülür şekilde zayıfladığını söylemek gerekir.

Y kuşağının sevdiği görüntülü sohbetler

Sosyal çevrenizi genişletmek, yeni arkadaşlar edinmek ve ilginizi çeken konularda sohbet etmek istiyorsanız sadece sosyal ağlarla sınırlı kalmanıza gerek yok elbette. Bu amaçlar için görüntülü sohbetler mükemmel bir seçimdir. Ve günümüzde bu platformlardan fazlasıyla bulunmaktadır.

Omegle

Omegle, 2009’da piyasaya çıkan ilk anonim sohbettir. Ancak görüntülü sohbet işlevi daha sonra ortaya çıktı. Omegle artık eskisi kadar popüler değil. Kullanıcılar kötü denetime, mobil uygulama eksikliğine ve partner bulmak için oldukça sınırlı ayarlara dikkat çekmekte. Yine de, bu sohbet ruleti hala oldukça geniş ve sadık bir kullanıcı kitlesine sahiptir.

CooMeet

Erkekler için Omegle alternatifleri söz konusu olduğunda CooMeet her zaman önce gelir. Çünkü omegle alternatif erkekleri sadece kızlarla buluşturuyor. Ayrıca CooMeet’e kaydolurken kızların bilgilerini doğrulaması gerekiyor, bu da sahte hesapların ve botların platformda ortaya çıkmasını engelliyor.

CooMeet, iOS ve Android için mükemmel mobil uygulamalara, benzersiz bir ortaklık programına, modern bir tasarıma ve kullanıcı dostu arayüze sahip işlevsel bir web sürümüne sahiptir. Tüm CooMeet araçları ve özellikleri deneme süresi boyunca tamamen ücretsizdir.

OmeTV

OmeTV, Omegle’ye minimal ancak tamamen işlevsel bir sohbet alternatifidir. Burada partnerleri cinsiyete ve coğrafi konuma göre arayabilir, mesajların otomatik çeviri işlevini kullanabilir ve ayrıca pratik mobil uygulamaları kullanabilirsiniz. OmeTV 2015’ten beri faaliyet gösteriyor ve bu süre zarfında gerçekten büyük bir kitle topladı.

ChatRandom

ChatRandom, esnek arama ayarlarına sahip çok popüler bir anonim görüntülü sohbettir. Cinsiyetinizi ve ilgi alanlarınızı belirtebilir, seçilen ülkedeki partnerleri aramayı vb. kullanabilirsiniz.  Anonimliğe önem verenler için bir görüntü maskeleme işlevi vardır. Aynı anda birkaç kişiyle iletişim kurmak isteyenler tematik sohbet odalarını ziyaret edebilirler.

Chathub

Cinsiyet ve coğrafi filtrelerle Omegle’ye benzeyen minimalist ancak kullanışlı ve işlevsel bir web sohbeti. Chathub temelde iki bölümden oluşur — “Ana” ve “Yetişkin”. Birincisi sıradan iletişim ve biriyle tanışmak için uygundur. İkincisi tüm kısıtlamaları kaldırır ve herhangi bir konuda denetim olmadan iletişim kurmanıza izin verir.
Sonuç

Çağdaş kişiler tanışma, iletişim ve pratik iletişim için gerçekten çok çeşitli sitelere sahiptir. Sosyal ağların ve görüntülü sohbetlerin birbirini tam olarak değiştiremeyecek kadar farklı platformlar olduğunu bilmek önemlidir. Bu nedenle her iki seçeneği de kullanmanızı öneririz.

Hem Y hem de Z kuşağı, hayatlarını internet olmadan sürdürme fikrinin imkansız olduğunun çoktan farkına vardı. Ve hiç şüphe yok ki gelecekte İnternete olan sevgileri daha da artacaktır. Ve bu genel olarak, modern gerçekleri dikkate alan oldukça olumlu bir eğilim.