Veteriner, dövüş çetesinin elindeki pitbullun hikayesini anlattı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 11:23 am - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 11:23 am

Sosyal medyada veteriner hekim Sinem Saraçoğlu, dövüş çetesi tarafından şiddete maruz bırakılan pitbullun hikayesini anlattı. Çete üyeleri tarafından tehdit edildiğini söyleyen Saraçoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak bir sonuç alamadığını belirterek “Peşime düştüler” dedi.

Veteriner hekim Sinem Saraçoğlu, 2012 yılında başından geçen bir olayı anlattı. Dövüş için pitbulları kullanarak para kazanan bir çetenin şiddetine uğrayan köpeği klinikte tedavi ettiklerini ancak çetenin hayvanı geri almak için peşlerini bırakmadığını belirten Saraçoğlu, “Ne pitbullu korudu devlet, ne beni. Bu pitbull tarafından ısırılmış olsaydım o zaman ortalık ayağa kalkardı… Sahipleri beni tehdit etti kimse takmadı” dedi. Tedavisi tamamlanan pitbullun çocuklu bir aile tarafından sahiplenildiğini anlatan veteriner, “O iyileşti… Güvenlik amacıyla onu uzakta güzel bir yuvaya sahiplendirdik… Senelerce çocuklu evde yaşadı…” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te pitbull cinsi iki köpeğin 4 yaşındaki Asiye Ateş’e saldırmasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız” ve “Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın” açıklamaları, akabinde bazı medya kuruluşlarının da sokak hayvanlarını suçlayıcı ifadeler kullanması, hayvan hakları savunucularının tepkisine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “sokak hayvanları” talimatının adından AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı da partisinin belediye başkanlarına bir yazı göndererek, ‘Barınakları genişletin’ talimatı verdi.

Bakanlıktan sahipsiz hayvanlar için 81 il valiliğine genelge

Erdoğan: Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza