Erdoğan: Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza

Yayın tarihi: 25 Aralık 2021 Cumartesi 5:00 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2021 Cumartesi 5:11 pm

Gaziantep’te toplu açılışta konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kur spekülasyonu‘nu bir saatte atıverdiklerini belirterek, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın gündeminde Gaziantep’te yaşayan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in uğradığı pitbull saldırısı, ekonomi ve muhalefet vardı.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, ‘kur spekülasyonu’nu bir saatte atıverdiklerini söyledi. “İnsanları paniğe sürükleyen siyasetçi ve gazeteciler” de olduğunu iddia eden Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

“BEYAZ TÜRKLER SAHİP ÇIKIN HAYVANLARINIZA”

‘Tüm belediyelerimize sahipsiz hayvanları sokaktan alarak hem vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak hem bu canları koruyacak adımları süratle atmaları çağrısında bulunuyorum. İşte Asiye yavrumuzun başına gelen hadise. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza. Bu yavrumuz şu anda emin ellerde.

Pitbull saldırısında yaralanan çocuğun babası Ateş: İşimden kovuldum

“BAY KEMAL BUNLARI BİLMEZ”

Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak diye ellerini ovuşturuyorlardı. Kurun serbest piyasa ekonomisiyle de uyumlu olmayan dengesiz dalgalanışı 84 milyonun hayatını olumsuz etkiliyor. Bizim meselemiz kurun seviyesini şartlar imkanlar belirler. Atalarımızın güzel bir lafı var dere yatağında akar. Bay Kemal bunları bilmez. Ben ekonomistim benim işim bu. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık ve bunu bir saatte atıverdik. İnsanları paniğe sürükleyerek kurdaki dalgalanmayı büyütmek için ortada gezen siyasetçi kılıklı muhterisleri, gazeteci kılıklı tetikçileri ibretle seyrettik.”

Erdoğan’dan ‘pitbull’ açıklaması: Bu köpekler parası bol olanların köpekleri