Varank, Kaftancıoğlu kararını eleştirenleri hedef aldı: İki yüzlüler

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 5:36 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 6:03 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilecik’te Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararı onamasını eleştirenler hakkında “Şimdi ben buradan şunu sormak istiyorum; böyle bir ikiyüzlülük olabilir mi?” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında beş ayrı suçtan hapis cezası kararı verildi. Kararın ardından “Bizim teşkilatlarımızda da vardır, siz de denk gelmişsinizdir. Siz belediye başkanınızla milletvekilinizle genel başkanınızla vatandaşları sosyal medya paylaşımları için mahkemeye vereceksiniz, ceza verdirecek ve tazminat alacaksınız ama sizin il başkanınız ceza aldığında ‘Böyle hukuk mu olur?’ diyeceksiniz. Bu tamamen ikiyüzlülüktür” dedi.

‘MUHALİFLER DE MAHKEMEYE VERİYOR’

Varank’ın, karara yönelik tepki ve eleştirilere karşı, muhalif figürlerin de sosyal medya paylaşımları hakkında yargı yolunu kullandıklarını söyledi. Bakan Varank “Bakıyorsunuz, muhalefet partilerine ve onların kuyruklarına takılanlara sanki bu işin planlı bir iş olduğunu ima edercesine özgülükten, demokrasiden dem vuruyorlar. Bizim teşkilatlarımızda da vardır, siz de denk gelmişsinizdir. Siz belediye başkanınızla milletvekilinizle genel başkanınızla vatandaşları sosyal medya paylaşımları için mahkemeye vereceksiniz, ceza verdirecek ve tazminat alacaksınız ama sizin il başkanınız ceza aldığında ‘Böyle hukuk mu olur?’ diyeceksiniz. Bu tamamen ikiyüzlülüktür”  tepki çekti.

‘O HANIMEFENDİNİN NELER YAPTIĞINI HERKES GAYET İYİ BİLİR’

Türkiye’de kimsenin ayrımcılık yapamayacağını iddia eden Bakan Varank, “Eğer biri suç işliyorsa ki o hanımefendinin neler yaptığını herkes gayet iyi bilir. Gezi zamanında taşlatan fotoğraflarını nasıl yayınladığını buradaki kardeşlerim iyi bilir. Böyle bir ikiyüzlülükle bu ülkenin adalet sistemine zarar vermelerine asla müsaade etmeyiz” dedi.ü

İmamoğlu’ndan Kaftancıoğlu kararına İstanbul seçimleri hatırlatması