Van’da Leyla Güven yürüyüşüne müdahale: 2 yaralı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2019 Çarşamba 12:52 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2019 Çarşamba 12:52 pm

Van’dan Diyarbakır’a yürümeye başlayan HDP’lilere polis müdahale etti. Polisin kullandığı gaz ve plastik mermiden dolayı 2 kişi yaralandı.

“100’üncü Gününde Leyla’ya, Tecridi Kırmaya” sloganıyla Van’dan Diyarbakır’a yürümeye başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili ve belediye eşbaşkanları, il binasının bahçesinde polisin müdahalesiyle karşılaştı. Sabah saatlerinden itibaren polis ablukasına alınan il binasında biraraya gelen ve aralarında milletvekilleri Sait Dede, Saliha Aydeniz, Murat Sarısaç, Bedia Özgökçe Ertan, Muazzez Orhan ile belediye eşbaşkan adaylarının da bulunduğu çok sayıda kişi il binasından çıkarak yürümeye başladı. Binanın bahçesinden çıkmaya çalışan grubun önünü kalkanlarla kesen polis, Van Valiliği’nin “yasak” kararını gerekçe göstererek, bahçeden çıkılmasına izin vermedi.

İKİ KİŞİ YARALANDI

Kısa süreli tartışma ardından grubun bahçeden çıkma ısrarına karşı polis TOMA’dan tazyikli su sıkarak müdahale etti. Bahçe içine gaz bombaları atan polis plastik mermiler de kullandı. Atılan plastik mermilerden dolayı Servet Aktaş kafasından, Halit Karalar ise sırtından yaralandı. İl binasının bahçesinde gergin bekleyiş sürüyor.