Validebağ’da ‘Millet bahçesi’ planlarına durdurma kararı

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 5:09 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 5:09 pm

Validebağ Korusu’nu talana heba etmek istemeyen yurttaşlar bu sabah erken saatlerde nöbete başlamıştı. Yurttaşların mücadelesi sonrası Üsküdar’da bulunan Validebağ’a yapılmak istenen ‘millet bahçesi’ planlarına durdurma kararı verildi.

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu bitirme projesine karşı yurttaşların mücadelesi sonuç verdi. Koruya yapılmak istenen millet bahçesi planına durdurma kararı verildi.

Validebağ Bakım ve Rehabilitasyon Projesi’ne karşı çıkan Validebağ Gönüllüleri’nin başlattığı nöbetin dördüncü günüydü. İmza kampanyasına destek verenlerin sayısı 200 bini aştı. Nöbet, polis eşliğinde ot toplama girişimi duyumlarına karşı bu sabah çok erken saatlerde başlaydı. Nöbete CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de destek verdi. HDP’ İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da Validebağ’daydı.

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar Belediyesi ekiplerinin polis eşliğinde koruda ot toplama girişiminde bulacağı duyumu üzerine sabah saat 07.00’de Adile Sultan Kasrı önünde toplandı. Gönüllüler, “Validebağ korudur, koru kalacak. Ranta talana hayır” sloganları atarak Abdülaziz Av Köşkü’ne yürüdü.

Gönüllüler, “Valideğ bizimdir, Fatsa bizimdir, İkizdere bizimdir, Fatsa bizimdir, Farabidere bizimdir, Kaz Dağları bizimdir, Munzur bizimdir, Kirazlı yayla bizimdir, Salda bizimdir, İstanbul Sözleşmesi de bizimdir” diyerek tepkilerini dile getirdi.

DURDURMA KARARI VERİLDİ

Koruya yapılması planlanan Millet Bahçesi Projesi’nin planlarının iptali istemiyle, bölge sakinleri ve gönüllüleri ile Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul şubeleri dava açmıştı. Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dava konusu planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.