Uzaktan eğitim tarihi uzatıldı, sınıfta kalma olmayacak

Yayın tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba 10:57 am - Güncelleme: 29 Nisan 2020 Çarşamba 11:21 am

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, ilk ve orta öğretim öğrencileri uzaktan eğitime başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, takvime ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır” dedi.

LGS TARİHİNİ ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Selçuk, “LGS tarihiyle ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak” dedi.

‘SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER EN HASSAS KONUMUZ’

Bakan Selçuk’un açıklamaları şöyle:

“Tüm velilerimizden ve öğrencilerimizden ricam uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları. 16 Mart 2020 tarihi itibariyle okulların kapanmasıyla bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde uzaktan eğitimi hayata geçirdik. Uzaktan eğitimdeki temel amacımız çocukların okuldan, dersten soğumamaları, sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz en hassas olduğumuz konudur. Bununla ilgili hassasiyetle çalışmalara devam ediyoruz.”

“MEB olarak salgınla mücadelede bizlere yeni ve önemli tecrübeler kazandırdı. Meslek liselerimizdeki ARGE çalışmaları, izole, numune alma, el dezenfektanı gibi pek çok malzemeyi de üretmeyi başardılar. Milletim adına teşekkürlerimi sunarım. Öğrencilerin bu süreçte bol bol kitap okumalarını tavsiye ederim. Güneşli ve güzel günlerin ülkemize en kısa sürede doğacağını temenni ederim.”

“Yapılan mücadele çerçevesinde alınan kararları sizinle paylaşıyoruz. Salgının başladığı tarihten itibaren hızlı bir şekilde uzaktan eğitime geçmenin faydalarını da yaşıyoruz. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun verdiği tavsiyeler ve bizim de aldığımız karar doğrultusunda; 31 Mayıs’a kadar uzaktan eğitime devam etme kararı aldık.

“Mart 2020 itibariyle ara verdiğimiz okullar ile uzaktan eğitim planımızı da hemen ardından plana koyduk. Bizim en temel amacımız öğrencilerin derslerinde soğumaması okuldan kopmaması. Sınavlara hazırlanan öğrenciler de bizim en hassas konumuz.”

“LGS tarihi ile ilgili hafta başında kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.”

SINIF GEÇME AÇIKLAMASI

“Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Notları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, zayıf not var ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.”

MEB ‘den ikinci soru destek paketi