Gazeteciye silahlı saldırı düzenleyen iki kişi serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 7:06 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 7:06 pm

Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya’ya  silahlı saldırı gerçekleştirdiği suçlamasıyla yargılanan iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa’da inşaat rantları ve kent suçlarına dair yaptığı haberlerle tanınan Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, 13 Kasım tarihinde iş yerinden çıktığı esnada aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından yürütülen soruşturmada Kaya’ya pusu kurarak saldıran ve daha önce de sabıka kayıtları bulunan Z.B. ve S.M. polis tarafından yakalanmış, savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından ‘ev hapsi’ şartıyla serbest bırakılmıştı. Kaya’nın avukatının itirazı sonrası iki şüpheli ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan Bursa Nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

Saldırı sonrası açılan davanın ilk duruşması bugün Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davayı Sınır Tanımayan Gazeteciler, akademik odalar, çevre örgütleri ve çok sayıda basın mensubu takip etti. Dava salonunda Yaman Kaya ve avukatı ile her iki sanık ve avukatları yer aldı. Sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

“RANTÇILAR KURŞUN SIKTI DİYE MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Silahlı saldırıya uğrayan Kaya, “Bizler mücadelemizi kamunun hakkını savunmak için yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Daha önce de söyledim, bir kez daha tekrar ediyorum. Rantçılar kurşun sıktı diye bugün bu mahkemede hangi karar alınmış olursa olsun biz asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bütün yolsuzlukları dile getirmeye devam edeceğiz. İnsanlar 10 bin liraya, 17 bin liraya hayatını sürdürmeye çalışırken, insanlık dışı koşullarda açlık sınırının çok çok altında rakamlarla hayata tutunmaya çalışırken, bazı çevrelerin şehirlerimizi talan ederek milyarlarca liralık haksız kazanç elde etmelerine karşı yazmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Şanlıurfa’da DEM Parti binasına silahlı saldırı! 14 kurşun isabet etti

Kaynak: TELE1