Uykusuz’dan “Beşli çete” kapağı

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 1:56 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 1:56 pm

Haftalık mizah dergisi Uykusuz, bu haftaki sayısında AKP tarafından Meclis’e sunulan kanun teklifine göre şirketlerin aleyhinde haber yapan gazetecilerin “şöhrete zarar” suçlaması ile 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak olmasını işledi. Kapakta “Beşli çete” üyelerine yer verilip, “Acaba yeni cezaevi gerekirse ihalesini hangimiz alacak” ifadeleri konuşma balonu ile gösterildi.

AKP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan bir kanun teklifinde şirketlerin aleyhinde haber yapan gazeteciler “şöhrete zarar” suçlaması ile 3 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek.

Haftalık mizah dergisi Uykusuz, AKP’nin Meclis’e götürdüğü kanun teklifini bu haftaki sayısındaki kapağına taşıdı. Derginin yeni çıkan sayısında muhalefetin “Beşli çete” olarak adlandırdığı AKP iktidarında büyüyen Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu sahipleri karikatürize edildi. Şirketlerin sahiplerinin üzerinde ise ” “Acaba yeni cezaevi gerekirse ihalesini hangimiz alacak” ifadeleri yer aldı.

Uykusuz’un kapağı şöyle:

Uykusuz’dan Zaman’a gönderme