Ürünleri toplatılan Arifoğlu: Muhatap diğer Arifoğlu markası

Yayın tarihi: 7 Kasım 2022 Pazartesi 4:18 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 4:18 pm

Singapur’da gıdalarda kullanılması yasaklı olan endüstriyel renklendiricilerin tespit edilmesi üzerine toplatılan Türkiye kuruluşlu Arifoğlu markası, konunun kendileriyle ilgisi olmadığını belirterek, aynı isimli diğer Arifoğlu markasının muhatap alınması gerektiğini açıkladı.

Singapur Gıda Otoritesi (SFA), Türkiye’den ithal edilen Arifoğlu markasına ait üç baharat ürününün kansere neden olabilecek renklendiriciler içerdiğini tespit ederek piyasadan toplatma kararı aldı. Bunun üzerine Arifoğlu açıklama yaptı.

‘Arifoğluonline’dan yapılan açıklamada, markanın Singapur’a direkt ihracatının olmadığı, SFA’nın kararının isim hakkını kullanan başka bir firmayla ilgili olduğu iddia edildi.

Firmanın ürünlere ait görsellerle yaptığı ve “Singapur’la herhangi bir ilişkimiz bulunmamaktadır” ifadelerinin kullandıldığı açıklamada “Konunun muhatabı isim hakkını yarı yarıya kullanan diğer Arifoğlu firmasıdır. Ürünlerimizi ambalajlarından ve içerik açıklamalarından ayırt edebilirsiniz. Tüm ürünlerimizi güvenle kullanabilirsiniz” denildi.

ONLAR DA YENİ ÖĞRENMİŞ

Diğer Arifoğlu markasından yapılan açıklamada ise 2021 Ekim ayında üretim tesisinde çıkan yangının ardından üretimde aksamalar yaşandığı ve bazı ürünleri başka tedarikçiden almak zorunda kaldıkları belirtildi. Şirket, “Bahse konu ihracatı gerçekleştiren ürünlerimizi ihraç ettiğini bu olay ile birlikte öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

Açıklamada markanın Singapur’a direkt ihracatlarının olmadığı belirtildi.

Yolcunun ‘namaz molası’ talebine seyahat firmasından laiklik vurgulu açıklama