Uğur Dündar tv100’den ayrıldı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 3:29 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 3:29 pm

Gazeteci Uğur Dündar, Mine Özbek ile TV100 kanalından ayrılma kararı aldı. Dündar kanala ‘editoryal bağımsızlık’ nedeniyle teşekkür etti.

TV100 ekranlarında ‘Haftanın Panoraması’ programını sunan gazeteci Uğur Dündar, Twitter’dan yaptığı açıklamayla kanal ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Dündar açıklamasında “Değerli kardeşim Mine Özbek ile, yaklaşık 3 aydır, “Haftanın Panoraması” programını ekrana getirdiğimiz tv100 kanalından ayrılma kararı aldık. TV 100 yönetimine bugüne kadar sağlamış oldukları editoryal bağımsızlık nedeniyle teşekkür eder, başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

Dündar, ocak ayından beri kanalda program yapıyordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV 100’de Uğur Dündar’a konuk olduğu ilk Haftanın Panoraması programı sırasında, daha önce kapısının önüne giderek paramiliter bir kuruluş olmakla ve seçim güvenliğini tehlikeye sokacak girişimlerde bulunmakla suçladığı SADAT’ın reklamı yayınlanmıştı.

Tepki çeken reklamın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan program sunucusu Uğur Dündar, ilgili bölümde bir aydır SADAT reklamının kullanıldığını, yayında 8 saniye yer aldığını ve televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırıldığını söylemişti.

TV100’den SADAT reklamı açıklaması: Siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir

TV100’de Kılıçdaroğlu’na SADAT tuzağı!