TV100’de Kılıçdaroğlu’na SADAT tuzağı!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2023 Cumartesi 9:34 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2023 Pazar 8:57 am

TELE1 HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 ekranlarında Uğur Dündar’ın sunduğu Haftanın Panaroması programının konuğu oldu. Paket yayınlanan programda çok sayıda reklam görülürken, reklam verenlerden biri Kılıçdaroğlu’nun kapısına gittiği SADAT oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu TV100’de SADAT’ın reklam vermesi dikkat çekti. Canlı yayınlanmayan paket programda çok sayıda reklam yayınlanırken, Kılıçdaroğlu’nun kapısına giderek açıklama yaptığı SADAT’ın peş peşe reklamları yayınlandı. Kılıçdaroğlu, yayının canlı olmaması sebebiyle durumu fark edemedi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sırasında peş peşe görülen SADAT reklamları sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

KILIÇDAROĞLU SADAT’A GİTMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılının mayıs ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT’ın merkezine gitti. Burada Erdoğan’a seslenen ve seçimi gölgeleyecek bir şey olursa sorumlunun SADAT ve Saray’ın kendisi olduğunu söyleyen CHP lideri, “Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun SADAT hakkındaki açıklamaları şöyle:

“Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça ‘terör’ ‘tethiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör”

“BURASI TERÖRİST YETİŞTİREN BİR KURUM”

“Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Kılıçdaroğlu’nun karşısında durduğu SADAT’ın reklamlarının, tam da kendisinin ekranda olduğu sırada yayınlanmasına sosyal medyada tepki yağdı.

UĞUR DÜNDAR’DAN AÇIKLAMA

Gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok.

Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış.
Ve tekrar ekrana getirilmemiş.

 

Kılıçdaroğlu’ndan SADAT baskını! Bu zorbalardan zerre korkuyorsak namerdiz…

SADAT’tan TELE1’e özel açıklamalar: Sedat Peker SADAT’tan neden randevu istedi?