UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılacak takımlar belli oldu

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 4:58 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 5:50 pm

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022 – 2023 sezonunda mücadele edecek takımlar belli oldu.

6 Eylül’de başlayacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahaya çıkacak olan 26 takım belli oldu. UEFA sıralamasında -Rusya haricinde- ilk 11’de yer alan ülkelerin liglerini şampiyon tamamlayan, ilk altıdaki ülkelerin liglerini ikinci sırada bitiren, ilk dörtteki ülkelerin liglerinde üç ve dördüncü sırayı alan kulüpler ile UEFA Avrupa Ligi kupasının sahibi, organizasyona doğrudan katılıyor.

Buna göre, Almanya’dan Bayern Münih, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Leipzig, Eintracht Frankfurt; İngiltere’den Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, İspanya’dan Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla, İtalya’dan Milan, Inter, Napoli, Juventus, Fransa’dan Paris Saint-Germain, Olimpik Marsilya, Portekiz’den Porto, Sporting Lizbon, Hollanda’dan Ajax, Belçika’dan Club Brugge, Avusturya’dan Salzburg ve İskoçya’dan Celtic ve Ukrayna’dan Shakhtar Donetsk de Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasından katılacak.

Şampiyonlar Ligi’nde Spor Toto Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, play-off turu, Fenerbahçe ise ikinci ön eleme turunda mücadele edecek.

UEFA’da yeni turnuva hazırlığı!