İngiltere de Boeing 737 Max 8 uçaklarını yasakladı

Yayın tarihi: 12 Mart 2019 Salı 5:00 pm - Güncelleme: 13 Mart 2019 Çarşamba 2:35 pm

Etiyopya ve Çin’den sonra İngiltere Sivil Havacılık Kurumu da, Boeing 737 Max 8 model uçakların İngiliz hava sahasına giriş – çıkışı ve bu hava sahası üzerinde uçuşunu yasakladı. THY henüz karar vermedi.

Etiyopya Havayolları’na ait Boeing 737 Max 8 model yolcu uçağının düşmesi sonrası bir yasak daha geldi.

İngiltere Sivil Havacılık Kurumu da bu model uçakları yasakladı. Kurumdan yapılan açıklamada, Boeing 737 Max 8 model uçakların İngiliz hava sahasına giriş-çıkışı ve bu hava sahası üzerinde uçuşunun yasaklandığı belirtildi.

157 kişiye mezar olan uçakla ilgili flaş iddia!

 

 

İngiltere’den önce Çin, Cayman, Etiyopya ve Singapur da bu uçakları yasaklamıştı. THY yönetimi ise şu an için böyle bir karar alınmadığını açıklamıştı.

Etiyopya Havayolları, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye giderken, kalkıştan 6 dakika sonra düşen Boeing 737 Max 8 tipi uçağa ait karakutunun bulunduğunu duyurmuştu.

Uçakta bulunan 157 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından ülkede bir günlük ulusal yas ilan edilmişti.

Etiyopya Havayolları, dün yaşanan uçak kazasının ardından Boeing “737 Max 8” tipi uçaklarını seferlerinden çekmişti.

Havayollarının üst yöneticisi Tewolde Gebremariam, uçağın pilotunun imdat çağrısı yaptığını ve Addis Ababa’ya dönüş için izin istediğini, pilota dönüş izninin verildiğini söylemişti. Gebremariam, kazayla ilgili soruşturmanın uluslararası standartlara uygun olarak yürütüldüğünü belirtmişti.

Boeing uçak fly 737 Max 8İLK ÇİN YASAKLADI

Etiyopya Havayolları’na ait Boeing 737-8 modeli yolcu uçağının düşmesinin ardından Çin’den tüm yerel şirketlere bu modeldeki uçakların uçuşlarını durdurma talimatı geldi. 

Çin ülkedeki tüm yerel havacılık şirketlerine Boeing 737-8 model uçakların uçuşlarını güvenlik gerekçesiyle geçici olarak durdurma talimatı verdi.

Çin Sivil Havacılık İdaresi’nden yapılan açıklamada, Boeing 737-8 modelinin geçen yıl ekim ayındaki Endonezya kazasından sonra ikinci kez Etiyopya’da kazaya karıştığı belirtilerek, iki kazanın benzer sorunlar nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Açıklamada “güvenlik tehlikesine sıfır tolerans” temelinde Çin sivil havacılık uçuşlarının güvenliğini sağlamak ve güvenlik risklerinin sıkı şekilde yönetimini sağlamak için, ülkedeki Boeing 737-8 model uçakları kullanan tüm ulaştırma firmalarına yerel saatle 18.00’a kadar ticari uçuşları durdurması talimatı gönderildiği ifade edildi.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi ve Boeing firmasıyla iletişim kurulacağını kaydeden idare, uçuş güvenliğiyle ilgili önlemlerin temin edilmesinden sonra uçuşların tekrar başlatılmasına yönelik duyuru yapılacağını bildirdi.