Twitter’ın eski sahibi Dorsey: Türkiye bizi sürekli tehdit etti

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 10:46 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 10:46 am

Twitter’ın kurucusu ve eski sahibi Jack Dorsey, konuk olduğu bir YouTube kanalında Türkiye’ye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dorsey, “Türkiye’deki mahkemelerde mücadele verdik. Genellikle de kazandık. Ama sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler” ifadelerini kullandı.

Twitter’ın kurucusu ve eski sahibi Jack Dorsey, YouTube’da yayın yapan bir kanalın konuğu oldu. Breaking Points isimli programda Türkiye hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Dorsey,  “Türkiye’deki mahkemelerde mücadele verdik. Genellikle de kazandık. Ama sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler” diye konuştu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Hindistan’ın çiftçi protestolarıyla ve hükümeti eleştiren belli gazetecilerle ilgili olarak kendilerine çok sayıda talepte bulunan bir ülke olduğunu belirterek “Bunu çeşitli yollarla yaptılar. ‘Hindistan’da Twitter’ı kapatacağız’ dediler. Ki bizim için çok büyük bir pazardır. ‘Çalışanlarınızın evlerini basacağız’ dediler. Ki yaptılar. ‘Dediklerimizi yapmazsanız, ofislerinizi kapatacağız’ dediler. Ve bu, demokratik bir ülke olan Hindistan” dedi.

“TÜRKİYE’DE DE HİNDİSTAN’DAKİNE BENZER BİR DURUM”

Dorsey, Türkiye’de de Hindistan’a benzer bir durum olduğunu belirterek, “Türkiye’den de çok sayıda talep aldık. Türkiye’deki mahkemelerde mücadele verdik. Genellikle de kazandık. Ama sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler” ifadelerini kullandı.

Dorsey, ayrıca, Nijerya’da ise hükümetin yapabileceklerinden korktukları için bu ülkeye personel gönderemediklerini belirtti.

Twitter’ın dört kurucusundan biri olan Dorsey, bu şirkette uzun süre üstlendiği CEO’luk görevini Kasım 2021’de bırakmıştı. Twitter, 2022 yılında da milyarder girişimci Elon Musk tarafından satın alınmıştı.

Jack Dorsey özür niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu