Jack Dorsey özür niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 5:18 pm

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci tam bir keşmekeşe dönüşmüş, aylar sonra gelen güzel haberle artık sosyal medya devinin olağan gündemine geri döneceği düşünülmüştü. Bununla birlikte Twitter’da hala sosyal medya hariç her şey konuşulmaya devam ediliyor diyebiliriz.

 

Son olarak Elon Musk’ın toplu işten çıkarmalarıyla gündeme gelen sosyal medya platformunda sular bir türlü durulmuyor. Ünlü milyarder, hemen her departmandan binlerce kişinin işine son verirken, şirkete yakın kaynaklar bu oranın %50’nin bile üzerine çıkabileceğini belirtiyorlar. Tabi daha ilk gün elinde lavabo ile Twitter genel merkezine giren Elon Musk, böyle bir sürecin yaşanacağının ipuçlarını daha o günden vermişti.

 

Jack Dorsey

Ancak kimse bu kadar büyük bir kıyımın yapılacağını düşünememiş, hemen herkes Elon Musk’ın bu hareketinin Twitter tepe yönetimine bir gönderme olduğu değerlendirmelerini yapmıştı. Öte yandan bugün konuyla ilgili bir açıklama yapan Twitter’ın efsane CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey, “yaşananların tamamı benim sorumluluğumdadır” diyerek süreçle ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı.

 

Twitter’ı kurduktan sonra 2007 yılına kadar bu platformun CEO’luk görevini yürüten ayrıldıktan sonra 2015 yılında baskılara dayanamayarak yeniden CEO koltuğuna oturan Dorsey, koltuğunu 2021 yılında Parag Agrawal’a bırakmıştı. Dorsey’in yaptığı açıklamada kullandığı “Twitter’ı çok hızlı büyüttüm.” şeklindeki sözleri, çalışan sayısının olması gerekenden fazla hale getirildiği şeklinde yorumlanırken, bir nevi özür niteliği taşıyan bu açıklama birçok Twitter çalışanı için herhangi bir anlam ifade etmedi.

TOGG kilometrede ne kadar yakacak? İşte cevabı!