Twitter’da artık Google kimliğinizi kullanabilirsiniz

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 4:08 pm

Artık Twitter’a web’den ve mobil uygulaması aracılığıyla girerken Google Kimliğinizi kullanabilirsiniz. Buna ek olarak iOS’ta Apple ile Oturum Aç özelliği artık Twitter uygulamasında çalışıyor.

Şirket web oturum açma hizmetini “yakında” desteklemeyi planlıyor. Yeni bir Twitter hesabı oluştururken de hem Google hem de Apple Kimliğinizi kullanmanız mümkün olacak. İki seçenek arasında Apple ile Giriş Yap, daha ilgi çekici görünüyor. Apple, WWDC 2019‘da Facebookve Google’dan girişi hizmetlerine alternatif olarak tanıtmıştı.

Şirket, Apple ile Giriş Yap özelliğinin uygulama tarafından izlenmenizi engellediğini iddia ediyor. İnternette izlenmemek artık kullanıcıların en önem verdikleri konulardan biri oldu. Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesi yenilemesi sebebiyle insanlar bu konuda daha bilinçli hale geldiler.

Twitter

Apple Kimliği ile giriş yapıldığında ikincil adresler oluşturarak e-postalarınızı gizlemenize olanak tanıyor. Ardından uygulamalardan ve hizmetlerden gelen mesajları normal gelen kutunuza iletiyor.

Her iki durumda da Twitter, hem Google hem de Apple kimlikleri için destek ekleyerek yeni kullanıcılar için hayatı biraz daha kolaylaştırıyor. Bu iki seçeneğin gelmesine rağmen sosyal medya devi bazı web sitelerine erişmek için ancak kendi giriş sistemiyle giriş yapmanızı şart koşabilir.

Bitcoin 40 bin dolar seviyelerinde tutunmakta zorluk yaşıyor