Twitter, reklam gelirinde büyük bir düşüşle karşı karşıya

Yayın tarihi: 2 Aralık 2022 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 1 Aralık 2022 Perşembe 7:17 pm

Elon Musk’ın Twitter platformunu kaotik bir şekilde ele geçirmesinden bir ay sonra, şirket bir kez daha reklamverenlere ve kullanıcılara platformun yönü konusunda güvence vermeye çalışıyor.

Şirket, Musk’ın satın alınmasından bu yana yayınladığı ilk blog yazısında “Twitter 2.0″ın şirket için ne anlama geldiğini açıklamaya çalıştı. Büyük reklamverenler Musk tarafından başlatılan politika değişiklikleriyle ilgili endişeler nedeniyle harcamalarını durdurduğu için Twitter şu anda reklam gelirinde büyük bir düşüşle karşı karşıya. Ancak blog gönderisinde Twitter, “politikalarımızdan hiçbirinin değişmediğini” söylüyor.

Twitter

 

Bununla birlikte, şirketin yakın zamanda COVID-19 yanlış bilgi kurallarını uygulamayı bırakacağına dair onayı ve daha önce yasaklanmış hesapların yakın zamanda eski durumuna getirilmesiyle bu iddiayı doğrulamak zor. Blog gönderisinde ayrıntıya girmeden, “Politika yaptırımına yaklaşımımız daha çok ihlal edici içeriğin genişletilmesine dayanacak: konuşma özgürlüğü, ancak erişim özgürlüğü değil” diyor. Musk daha önce “olumsuz” tweet’lerin “güçlendirileceğini” ve yalnızca onları arayanlar tarafından görülebileceğini söylemişti. Bu değişikliklerin uygulanıp uygulanmadığı belli değil. Twitter’ın artık bir iletişim ekibi yok.

Blog gönderisi, Musk’ın şirketin reklamverenlerini geri kazanmak için ne kadar çok ihtiyacı olduğunun en son işareti. Media Matters’ta yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, şirket şimdiden en iyi 100 reklamverenin en az yarısını kaybetti. Financial Times kısa süre önce Musk’ın büyük markaların CEO’larını reklam harcamalarını geri çektikleri için “kendilerini azarlamak için” kişisel olarak aramaya niyetlendiğini bildirdi.

HUAWEI WATCH GT 3 SE : 2 haftalık pil ömrüyle yarı yolda bırakmıyor