Tütün eylemlerinde gözaltına alınan kişi MHP’li çıktı, bir grup istifa etti

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2021 Salı 3:47 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2021 Salı 3:47 pm

Adıyaman ve Malatya’da yetki belgesiz tütün satışını engelleyen düzenlemeye karşı protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 10 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlardan birinin MHP Çelikhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sonkaya çıkması üzerine, bir grup MHP’li partisinden istifa etti.

Yetki belgesi olmadan tütün satımını yasaklayan yasaya karşı tütün işçileri kararı protesto etmeye devam ediyor. İktidarın bu düzenleme kararını protesto eden 10 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlardan biri MHP’li Mustafa Sonkaya çıktı.

Adıyaman ve Malatya’da yetki belgesiz tütün satışını engelleyen düzenlemeye karşı protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan 10 kişiden biri, MHP Çelikhan Belediye Meclis Üyesi 50 yıllık tütün üreticisi, 66 yaşındaki Mustafa Sonkaya çıktı. Bu durumu protesto eden bir grup, MHP’den istifa ederek tepkisi gösterdi.

İstifa edenler arasında Abdurrahman Yaylagül, MHP’li Meclis Üyesi Selim Tokgöz ve 2019 seçimlerinde MHP saflarından İl genel meclisi adayı olan Mehmet Horuz, Mustafa Üzümcü, Mustafa Yaylagül ve Mehmet Sait Akgün’ün de olduğu öğrenildi.

İstifa edenler arasında bulunan ve MHP’nin 2019 seçimlerinde Çelikhan Belediye Başkan Adayı olan Abdarruhman Yaylagül, “Tutuklananlardan biri de MHP’li belediye meclis üyesi Mustafa Sonkaya. 50 yıllık tütün üreticisi 66 yaşındaki Abdurrahman amca da hapisle tanıştı” ifadelerini kullandı.

Yaylagül şunları kaydetti:

“PARTİMİZDEN İSTİFA EDİYORUZ”

“Bilindiği üzere tütün satışına getirilen hapis cezasını içeren kanun sebebiyle geçtiğimiz günlerde ilçemizin onurlu vatandaşları tarafından onuru, namusu ve şerefi olan ekmeğini yani tütününü korumak amacıyla bir dizi protesto gerçekleştirilmiş ve haklı isyanlarını gerekli mercilere duyurmak için, çocuklarının geleceği için, ekmeğine uzanan ellere tepki mahiyetinde eylemler içerisinde bulunulmuştur. Sahipsiz memleketimizle maalesef çözüm yönünde uzlaşmak yerine gözaltılar gerçekleştirilmiş ve bu sabah itibarıyla 10 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini üzüntüyle öğrenmiş olduk.

Bunlardan üçünün Çelikhanlı tütün üreticileri olduğunu da hatırlatmak isteriz. Tutuklananlardan birinin de halk tarafından seçilmiş olan MHP belediye meclis üyemiz Mustafa Sonkaya olduğunu belirtmek isterim.

50 yıllık tütün üreticisi olan 66 yaşındaki Abdurrahman amcayı dahi hapisle tanıştırmak isteyen bu denli kararlara karşı yanımızda durmayan, Çelikhan halkını yalnız bırakan 2019 yerel seçimlerinde aday olarak bulunduğumuz hükümetin ittifak ortağı partimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nden il genel meclis üyesi adaylarımız Mustafa Üzümcü, Mehmet Horuz, belediye meclis üyemiz Selim Tokgöz ve diğer üyelerimiz ile beraber topluca istifa etmiş bulunmaktayız.”

MHP’de bir istifa daha

Tutuklanan tütüncülere ‘WhatsApp grubu’ sorgusu