Türkiye Barolar Birliği seçim güvenliği için avukat hareketliliği başlatıyor

Yayın tarihi: 4 Şubat 2023 Cumartesi 10:18 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2023 Cumartesi 10:18 pm

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan seçim güvenliği için çok saygıda avukattan oluşan avukat hareketliliği başlatacaklarını duyurdu.

Seçime sayılı günler kala seçim güvenliği yeniden gündeme geldi. Partiler seçim hazırlığını yaparken Türkiye Barolar Birliği de seçim stratejisini açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı: Savcılar kovulmaktan korkuyor

TELE1 ekranlarında yayınlanan Fikir Kulübü programına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan konuk oldu. Sağkan, Türkiye’de pek çok ülkeye göre seçime katılım oranının oldukça yülksek olduğunu belirtti. Bununla birlikte sandığın değiştirme gücüne inanç olduğunu da belirten Sağkan, “Fakat çok da ciddi bir de kaygı var. Seçim güvenliği konusunda ciddi kaygılar var” dedi.

İLK KEZ AÇIKLADI

Sağkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan ilk defa açıklamış olayım. Türkiye Barolar Birliği oalrak geçtiğimiz yönetim kurulu toplantısında Seçim Güvenliği Hukuku Merkezi’ni kurduk ve bu seçimlerde beraber hareket edeceğimiz baroalr ve meslektaşlarımızla birlikte Türkiye’de sandık güvenliğinin sağlanması konsuunda, siyasi partielrin yürüttüğü siyasetten tamamen uzak ve ari olacak şekilde, sandıkları korumak için avukat seferberliği başlatacağız. Bunun kararını aldık”

Sağkan, seçim güvenliği için seçimin öncesinde çalışmaya başlayacaklarını da belirterek, haksız rekabet oluşturabilecek herhangi bir duruma bakacaklarını ve etkin suç duyurularında bulunacakalrını aktardı.

Ayrıca, seçim sırasında da etkin olarak faaliyet göstereceklerini söyleyen Sağkan, vatandaşa da seçim hukuku konusunda eğitim vereceklerini ifade etti.