Türker Ertürk’ten Altay Tankı paylaşımı! “Motoru Güney Kore’nin kendilerine layık görmediği motor”

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 1:52 am - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 1:52 am

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, ‘Yeni Altay Tankı prototipi’ne dair paylaşımda bulundu. Ertürk, söz konusu tankta Güney Kore’nin kendi tanklarına koymadığı motorun kullanıldığını belirterek, “Almanlar tank projesinin iktidarın tercihi ile Katar ortaklı BMC’ye verilince motoru vermediler ve ihraç lisansını da iptal ettiler” dedi.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk Twitter’dan paylaşımda bulundu. Paylaşımında “Yeni Altay Tankının prototipi”ni konu alan Ertürk, “Türkiye’de ise iktidar seçim öncesi ‘Yeni Altay Tankının prototipini ürettik’ diye bir anda ortaya çıktı. Motoru ise Güney Kore’nin kendi tanklarında kullanmadığı ve layık görmediği motor. Halbuki protiplerini üretmiş seri üretime geçme aşmasına gelmiş Otakar’ın Altay Tankı’nın motoru Alman MTU idi, hem de ihraç lisanslı olarak. Almanlar tank projesinin iktidarın tercihi ile Katar ortaklı BMC’ye verilince motoru vermediler ve ihraç lisansını da iptal ettiler” ifadelerini kullandı.

Altay tankının motorunu yapacaklardı! Güney Kore anlaşmayı bozdu iddiası

Ertürk’ün açıklamaları şöyle:

“Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz Güney Kore’ye ait K2 Black Panther tankı. Motoru ise Alman MTU. Esasında Güney Kore kendi tank motorunu üretmek için çok çalıştı ve bu işe yaklaşık 7 milyar dolar ayırdı ama istenen performansta tank motorunu üretemediler. Bu nedenle kendi tanklarında dünyanın en iyilerinden olan Alman motoru MTU’yu kullanıyorlar. Türkiye’de ise iktidar seçim öncesi ‘Yeni Altay Tankının prototipini ürettik’ diye bir anda ortaya çıktı. Motoru ise Güney Kore’nin kendi tanklarında kullanmadığı ve layık görmediği motor. Halbuki protiplerini üretmiş seri üretime geçme aşmasına gelmiş Otakar’ın Altay Tankı’nın motoru Alman MTU idi, hem de ihraç lisanslı olarak. Almanlar tank projesinin iktidarın tercihi ile Katar ortaklı BMC’ye verilince motoru vermediler ve ihraç lisansını da iptal ettiler”