Türk heyeti Libya’dan döndü: İş birliğini her alanda geliştireceğiz

Yayın tarihi: 18 Haziran 2020 Perşembe 12:21 am - Güncelleme: 18 Haziran 2020 Perşembe 12:21 am

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya’da Trablus merkezli Sarrac Hükümeti ile görüştü.

Libya’da Ankara ve Katar’ın desteklediği, BM’nin de meşru gördüğü ihvancı Sarrac Hükümeti ile görüşen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türk heyeti olarak Libya’nın başkenti Trablus’u ziyaret ederek, Libya Başbakanı, Meclis Başkanı ve Maliye Bakanı ile hem siyasi hem de ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularını konuştuk” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da görüşme sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Bundan sonra iş birliğimizi her alanda nasıl geliştirebiliriz, bunları detaylarıyla görüştük” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ‘gayrımeşru’ demişti, Çavuşoğlu ‘görüşüyoruz’ dedi: Libya’daki yurttaşların bir kısmı serbest bırakıldı

‘İŞ BİRLİĞİNİ HER ALANDA NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ’ AÇIKLAMASI

“Ziyaretimiz memnuniyetle karşılandı, kararlılığımızı ifade ettik” diyen Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ziyaretimizin amacı belli. Libya’ya olan desteğimizi bir kere daha güçlü şekilde vurgulamak için bu ziyareti gerçekleştirdik. Ayrıca bu ziyarette bundan sonra iş birliğimizi her alanda nasıl geliştirebiliriz, bunları detaylarıyla görüştük.

Sahada atılacak adımlar, aynı şekilde siyasi ilişkiler; biliyorsunuz Libya ile imzaladığımız mutabakat zaptı var deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla ilgili. Enerjiyle ilgili yine Akdeniz’de yapacağımız iş birliği ve atacağımız adımlar dahil hepsini konuştuk.

Libya’da kalıcı ateşkes ve siyasi çözüm için de görüş alışverişinde bulunduk. Ve bundan sonra BM çatısı altında çalışmalarımızı nasıl sürdüreceğimizi değerlendirdik. Sonuçta son derece faydalı, verimli bir ziyareti de gerçekleştirmiş olduk.”

Fransa’dan Türkiye’ye: Müdahale kabul edilemez