Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne ‘sözelci’ rektör!

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 1:56 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 1:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne rektör olarak tüm akademik kariyerini ‘sözel’ çalışmalarla geçirmiş, Doğu Dilleri ve Edebiyatları alanında doktora yapmış Prof. Dr. Rahmi Er atandı. Atama tepki çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rahmi Er’in ataması tartışma yarattı.

AKADEMİK YAŞAMINDA FEN YOK

Aynı zamanda YÖK üyesi olan Prof. Dr. Er YÖK’ün internet sitesine göre, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1981 yılında mezun oldu.

Er, Ankara Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Edebiyatları alanında doktorasını tamamladı. 1991 yılında doçentlik unvanı alan Er, 1997 yılında profesör oldu.

Prof. Dr. Er, Suudi Arabistan’daki Kral Suud Üniversitesi’nde doktora araştırması yaptı. Er, 2015 yılında Yükseköğretim Kurumu Üyeliğine, 2016 yılında da Yükseköğretim Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliği’ne getirildi.

YÖK’ten talimat: Muhalif medyaya çıkan akademisyenlerle sözleşme yenilemeyin

Ayrıca Prof. Dr. Rahmi Er’in “Başlıca 5 eseri” olarak YÖK’ün sitesinde şu yayınları sıralanmış:

Bedîu’z-Zamân el-Hemezânî ve Makâmeleri, 1994.
Hırsız ve Köpekler, (Necip Mahfuz’un el-Liss ve’l-Kilâb adlı romanı üzerine bir değerlendirme ve romanın Türkçeye çevirisi), 1996.
Modern Mısır Romanı (1914-1944), 1997.
Çağdaş Arap Edebiyatı Seçkisi, 2012.
Basılı on kitabı, dördü roman çevirisi olmak üzere çok sayıda Arapçadan Türkçeye çeviri; alanıyla ilgili çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri ve ansiklopedi maddeleri.

SÖZELCİ AKADEMİSYEN HAVACILIK ÜNÜVERSİTESİNDE REKTÖR OLDU

Akademik hayatını sözel bölümlerde geçiren Prof Dr. Er’in Hava Ulaştırma Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi gibi fakültelerin; Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği gibi ‘sayısal’ puan türüyle öğrenci alımı yapan bölümlerin yer aldığı üniversiteye atanması tepki çekti.

Okulun internet sitesindeki “Hakkında” bölümünde ayrıca, “Atatürk’ün attığı çağdaş temel üzerinde, ‘Havacılık ve Uzay’ alanında bilimselliğe dayalı ve nitelikli eğitim ve araştırma programlarına sahip, yarattığı fark ile geleceğe yön veren bölge ve dünyada sayılı bir araştırma üniversitesi olmaktır” ifadeleri bulunuyor.