Türk futbolunun asırlık çınarı şirketleşmeye gidiyor

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 10:00 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 10:00 pm

İzmir’in 109 yıllık spor kulübü Altay’da yönetim kurulu gerçekleştirilen olağanüstü genel kuruldan şirketleşme için yetki aldı.

İzmir’in 109 yıllık asırlık çınarı Altay Spor Kulübü olağanüstü genel kurul gerçekleştirdi. Genel kurulda yapılan oylamada 78 onaya karşı 61 ret oyuyla yönetim kuruluna şirketleşme yetkisi verildi.

Bu karara göre kulübün futbol şubesi Altay Sportif Faaliyetler Anonim Şirketi ismini alacak. Şirketin yüzde 51 hissesi kulüpte olup, yüzde 49 hissesi yatırımcılara açılacak.

DHA’nın aktardığına göre şirket logosu olarak Altay logosu kullanılacak. Şirketin kurucu ortağı Altay Spor Kulübü, sermayesi yasa gereği en az 1 milyon TL olacak. Borsaya arz edilmeyecek şirketin yönetimindeki 9 kişiden 6’sı kulüp yönetiminden oluşacak. Kulüp başkanı şirketin de başkanı olacak. Kongrede kulübün marka ve pazarlama haklarının belirlenecek süre boyunca şirkete kiralanması, futbol şubesinin tüm aktif ve pasifiyle satın alınması yoluyla devralınması, tesislerin devir sonrasında şirkete kiralanması oylama ile kabul edilmiş oldu.

Denizlispor’dan “olağanüstü” şirketleşme kararı