Denizlispor’dan “olağanüstü” şirketleşme kararı

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 12:39 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 12:55 pm

Denizlispor’un olağanüstü genel kurulunda oy çokluğuyla kulübün şirketleşmesi yönünde karar alındı.

A. Denizlispor yönetimi, şirketleşme kararı için dün Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Toplantı Salonu’nda olağanüstü genel kurul düzenledi.

Kurulda konuşan A. Denizlispor Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uz, yaşanan sıkıntılara değinerek biriken borçlar nedeniyle kulübün yaşama şansı kalmadığını ve şirketleşmenin zorunluluk haline geldiğini savundu.

“LİGDE KALMAK BİLE SEVİNDİRİCİ HALE GELDİ”

Uz, kurulda şunları söyledi: “Bugüne kadar kartopu gibi büyüyen sorunlar içinde, ligde kalmak bile sevindirici hale geldi. Kulübe hizmet veren kimseye kusur bulmak derdimiz olmadı. Mevcut yönetim şekli ile sorunların çözülemediği ortadadır. Kendi dönemimizde borçlanmamamıza rağmen yıllardır biriken borçlar nedeniyle kulübün bu sistemde yaşama şansı kalmadı. Ortalama 18 ayda kongreye giden kulüpte plan yapmak mümkün değildir. Bugün burada kulübümüzün en kritik kararını almak için toplandık. Şirketleşmenin şart olduğu ortaya çıkmıştır. Spor yasası da bunu ön görmektedir. Şirketleşmek için sizden yetki istiyoruz.”

Genel Kurul sonunda Denizlispor Kulübü Derneği’ne bağlı futbol şubesinin, Denizlispor A.Ş. adıyla anonim şirket kurması kabul edildi.