Turizm sezonu yaklaşınca oteller depremzedeleri tahliye etmeye başladı!

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 8:22 am - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 8:22 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla otellere yerleştirilen depremzedeler ‘turizm sezonu’ bahanesiyle çıkarılmaya çalışılıyor. Antalya’da bir otel bünyesinde konaklayan depremzedelere “Otelimizin açılış tarihi ve tadilatı nedeni ile 10.03.2023 tarihine kadar sizlere hizmet vereceğimizi üzülerek bildirmek isteriz” diye mesaj gönderdi.

Depremlerin ardından ortaya çıkan koordinasyonsuzluk, çadır ve konteyner sorunu nedeniyle bazı depremzedeler AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla otellere yerleştirildi.

Birgün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, Turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte otellere yerleştirilen depremzedelere bu hafta itibarıyla odaları boşaltmaları için tarihler verilmeye başlandı.

Antalya’da bir otel, geçen günlerde depremzedelere “Öncelikle yaşanan asrın felaketi ile ilgili, otel yönetimi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Bu süreçte elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olmak, acılarınıza ortak olmak için bu sürecin hep birlikte üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. Otelimizin açılış tarihi ve tadilatı nedeni ile 10.03.2023 tarihine kadar sizlere hizmet vereceğimizi üzülerek bildirmek isteriz. Çıkış tarihinizi 10.03.2023 tarihine kadar resepsiyona bildirmenizi rica ederiz” yazılı mesajı iletti.

Mesajın karşısında ne yapacağını bilmeyen depremzedeler ‘‘Oteller bize kapılarını açtı. Ancak depremin üzerinden geçen bir ay devlet bir planlama yapmadıysa sorun burada’’ diye tepki gösterdi.

Selvi Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu depremzedeleri ziyaret etti