Selvi Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu depremzedeleri ziyaret etti

Yayın tarihi: 5 Mart 2023 Pazar 6:59 pm - Güncelleme: 5 Mart 2023 Pazar 6:59 pm

Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kahramanmaraş’ın Zillihan köyünde depremzedeleri ziyaret etti. Depremde annesini ve babasını kaybettiğini söyleyen bir depremzede, “Bu ülkenin kaderi artık bu olmamalı. Artık bu ülke ilimle, bilimle ilerlemeli” dedi.

Selvi Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu, bugün Kahramanmaraş’ın Zillihan köyünde depremzedelerin sorunlarını dinledi. Depremzedelerle sohbet eden Selvi Kılıçdaroğlu, “Biz ne desek boş. Sizler yaşadınız o acı, kolay değil” dedi. Kaftancıoğlu ise “Bizler, elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hep birlikte dayanışarak aşacağız. Neler yapabiliriz diye sizleri dinleyelim istedik” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN KADERİ ARTIK BU OLMAMALI”

Bir depremzede Selvi Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu’na şöyle dert yandı:

“Keşke bu şartlarda tanışmamış olsaydık. Ben, maalesef annemi, babamı kaybettim. İlk üç gün hiçbir zaman devleti yanımızda göremedik, yoktu. Halkın çabasıyla… Ne kadar çok çabaladıysak da hiçbir şekilde ne bir kepçeye ne bir dozere, yani yetkili kimseye ulaşamadık. Ben, her zaman ülkemle gurur duyuyordum ama maalesef bu depremde inanın hayal kırıklığına uğradım. Güçlü bir devlet olmadığımızı gördüm. Maddi olarak benim hiçbir şekilde sıkıntım yok. İhtiyaçları olan insanlar çok fazla. Artık ülkemde ben böyle bir şey görmek istemiyorum, yaşamak istemiyorum. Böyle dramlar istemiyorum. Japonya’da 9-10 şiddetinde deprem oluyor, insan kahvesini, çayını yudumluyor. Ama biz yüz binleri kaybediyoruz. Bu ülkenin kaderi artık bu olmamalı. Artık bu ülke ilimle, bilimle ilerlemeli. Bunların önüne geçebilmemiz için daha fazla can kaybı vermemiz için, lütfen bunun için artık birileri bir şeyler yapsın. Daha fazla bu acılara katlanamıyoruz, dayanamıyoruz.

“ATATÜRK’ÜN BİZE BIRAKTIĞI ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKAMIYORUZ”

Halkımızdan şunu istiyorum; lütfen ülkemizi bırakıp gitmeyelim. Daha fazla göç vermeyelim, ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Herkese buradan haykırıyorum; ne olursunuz herkes elini taşın altına koysun. Birileri bir şeyler yapsın bu ülke için. Biz, Atatürk’ün bize bıraktığı ülkemize sahip çıkamadık, çıkamıyoruz.”

Fazıl Say ve Serenad Bağcan depremzedeler için sahne aldı