Turgutlu Belediyesinden Devlet Hastanesi’ne tıbbi cihaz desteği

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 3:18 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 3:20 pm

Turgutlu Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam ediyor. Turgutlu Belediyesi tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi Üroloji servisinde böbrek taşlarına yönelik tedavide kullanılacak olan Üreterorenoskopi cihazı teslim edildi. Başkan Çetin Akın, “Tedavilerde kullanılacak cihazımız hastanemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Kentin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına ara vermeyen Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Devlet Hastanesine 12 bin Euro’luk tıbbi cihaz desteğinde bulundu. Üroloji servisinde kullanılacak olan Üreterorenoskopi cihazı Turgutlu Belediyesinin katkılarıyla uzman hekimlerin kullanımına sunuldu. Cihazın teslim törenine Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz, Evren Erbaş, Mithat Erden, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Ali Osman Eryılmaz ve hastane yönetimi katıldı.

Cihaz teslim töreninde konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Belediyemiz ve hastanemiz kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden bir tanesini daha hayata geçiriyor. Biliyorsunuz daha öncede TRSM hastalarına yönelik olarak Türkiye’de bir ilk olan projeyi hayata geçirmiştik. Geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz toplu sünnet organizasyonda hastanemiz 140 evladımızın sünnet operasyonlarını gerçekleştirmişti ve doktorlarımız bizlere ciddi destek vermişti. Bende yerel yönetici olarak hastanemizin bir ihtiyacının olup olmadığını dile getirmiştim. Hastane yönetiminden gelen talep doğrultusunda hastanemizin bir eksiğini gidermiş olduk. İnşallah bu malzemelere ihtiyaç duyulmaz ama hayatının içerisinde bunlar maalesef var. Turgutlu’muza hayırlı olsun” dedi.

CİHAZ TEDAVİLERE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Turgutlu Devlet Hastanesi Üroloji Doktoru Ali Rodoplu, “Yeni cihazımızla idrar yollarında ki taşı açık ameliyat yapmadan kapalı bir şekilde içeride kırıp komple tedavi edebileceğiz. Hastamıza narkoz vermeden operasyon yapabileceğimiz bir cihaz. Bu cihazlar Turgutlu halkına faydalı olacak, belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

BAŞHEKİM ERYILMAZ, BAŞKAN AKIN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Ali Osman Eryılmaz ise, “Hastanemizde birçok cerrahi işlem yapılıyor ve bundan dolayı bazı ekipmanlara ihtiyaç duyuyoruz. Başkanımız ve ekibi Üroloji alanında bizlere cihaz desteğinde bulunabileceklerini ifade ettiler. Hastane yönetimimiz, doktorlarımız ve Turgutlu halkı adına Başkanımız Çetin Akın ile ekibine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.