Tüm bilinenler değişecek! Uzayda yaşam bulundu iddiası

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 4:12 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 4:12 pm

Evrimağacı.com’un kurucusu ve idari sorumlusu Çağrı Mert Bakırcı Kraliyet Astronomi Cemiyeti’nin son verilerini paylaştı.

 

Venüs atmosferinde halihazırda yaşam bulunduğuna dair çok güçlü bir kanıt bulduklarını açıklayacaklarını söyleyen Bakırcı kendisine ait resmi sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

– Kraliyet Astronomi Cemiyeti, bugün TSİ 18’de yapacağı Zoom basın toplantısıyla, Venüs atmosferinde halihazırda yaşam bulunduğuna dair çok güçlü bir kanıt bulduklarını sunacaklar. Bulgular nihai değil; ancak bugüne kadarki en önemli gelişme olabilir.

– En azından beklenti bu yönde, çünkü hem Nature Astronomy’de yayınlacak olan makale sızdırıldı, hem de işin içinde olan birçok kişiden haberler sızdı. İçeriği bu sızan bilgilerden derledim; ama resmi açıklamayı beklemekte elbette fayda var.

– Yazıdan da görebileceğiniz gibi, bulgu oldukça güçlü; ama bu güç, Dünya dışı yaşama dair kanıtlar arasında göreli elbette. Yani bir mikroorganizma bulunmadı, kısmen güçlü bir olasılıkla yaşama ait olan bir “biyoimza” keşfedildi. Detaylar ve olasılıklar yazıda…

– Yarın TSİ 18 gibi Twitch’te buluşalım dostlar, hem açıklamayı değerlendiririz, hem de genel olarak bu konuyu tartışırız.

– Sohbete, MIT’den sevgili  @TansuDaylan da katılacak. Direkt bu işlerin üstadından bilgi alabileceğiz. Kaçırmamanızı tavsiye ederim. 🙂 Bildirimleri açarsanız yayın başladığında bildirim gelecektir.