TÜGVA için İBB’nin arazisine göz diktiler!

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 3:51 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 3:52 pm

AKP, TÜGVA Genel Merkezi tarafından otopark ve bahçe olarak kullanılan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait araziye göz dikti. AKP’li isimler, alanı almak için İBB Meclis’ine önerge verdi.

İBB Meclisi’nde mart ayının ilk toplantısı yine gergin geçiyor. AKP’li grup, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu TÜGVA Genel Merkezi’nin arka bahçesini kendi kontrolüne almak için önerge verdi. AKP’li İBB Meclis üyeleri Ahmet Hamdi Gürbüz, Ömer Faruk Kalaycı, Seçkin Turan ve Mehmet Er’in imzasını taşıyan önergede şöyle denildi:

“İBB Meclis Başkanlığı’na. Konu tahsis. İBB mülkiyetinde bulunan Eyüpsultan ilçesi Defterdar Mahallesi 101 ada 13, 14, 15, 16 ve 18 parsel sayılı taşınmazların 10 yıl süreyle Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz tahsisi ilişkin teklifimizin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 21. Maddesi ve belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 8. Maddesi gereğine gündeme alınarak Hukuk Komisyonu’na havalesini arz ederiz.”

CHP ve İyi Partili üyelerin ret oyu verdiği önerge, çoğunluk oyuna sahip AKP’li üyelerin oylarıyla Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

TÜGVA İBB’NİN TESPİTİNE ENGEL OLDU

Sözcü’den Özlem Güvenli’nin haberine göre, AKP döneminde İBB arazisi üzerine tartışmalı şekilde inşa edilen Eyüp’teki TÜGVA Genel Merkezi’nin 2019 yılından beri yanındaki yaklaşık 1000 metrekarelik İBB arazisini de işgal edip otopark olarak kullandığı tespit edilmişti.

İBB görevlilerinin tespit için gittiği alanın girişine, TÜGVA tarafından izin verilmemiş, İBB tarafından da hukuki işlemi başlatılmıştı.Söz konusu arazinin sadece ada ve parsel bilgileri sıralanarak 10 yıllığına Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz tahsisi istendi.

İBB’nin milyonlarca liralık ihalesi TÜGVA yöneticisine gitti