TTB’den uyarı: Ağır sonuçlarını görebiliriz

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 1:50 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 1:50 pm

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2’inci Başkanı Ali İhsan Ökten Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Ana Haber’e konuk oldu. Normalleşme süreci ile ilgili konuşan Ökten, “Sürecin ağır sonuçlarını görebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası başlayan sürecin kontrollü normalleşme olmadığını söyleyen TTB 2’inci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Bu kontrollü normalleşme kesinlikle değil, kontrolsüz normalleşme ancak böyle olabilir. Bu koşullardaki normalleşme bizi bir süre sonra daha kötü bir tabloya getirebilir. Türkiye’de 46 ilimiz yüksek ve çok yüksek riskli iller durumunda. Türkiye’nin yarısından fazlası yüksek ve çok yüksek riskli durumda. Eğer bu şekilde giderse bir kaç hafta sonra normalleşme sürecinin daha ağır sonuçlarını görebiliriz.” dedi.

“FELAKETE GÖTÜREBİLİR”

AKP kongrelerine de değinen Ökten, “Karadenizde iktidarın yaptığı kongre oradaki artışın en önemli nedenlerinden biri. Tüm bunlar ortadayken yeniden normalleşmeye gidilmesi bizi bir felakete götürebilir. Özellikle kırmızı ve turuncu illerde sosyal kısıtlılığı azaltmamız, geçişi mutlaka önlememiz gerekir. Test sayımız oldukça düşük, test sayımızı arttırmamız gerekir.” diye konuştu.