Gece yarısı yoğun askeri sevkiyat gerçekleşti, TSK konvoyu İdlib’e girdi

Yayın tarihi: 10 Şubat 2020 Pazartesi 3:31 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 3:55 pm

Suriye Ordusu İdlib’e doğru ilerlerken, Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye askeri sevkiyatını artırıyor. Gece yarısı İdlib’e yoğun askeri sevkiyat gerçekleştirildi. Foreıgn Polıcy Araştırma Enstitüsü’nden Elızabeth Tsurkov, TSK’ya Ait konvoyun İdlib’e giriş yaptığı anların görüntülerini paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gece yarısı İdlib’e yoğun askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Foreıgn Polıcy Araştırma Enstitüsü’nden Elızabeth Tsurkov da paylaşımında görüntüleri İdlib’den gönderen arkadaşının kendisine “İdlib’de cihatçılardan daha fazla Türk askeri olduğunu düşünüyorum” dediğini aktardı.

Suriye Gözlemevi ise son bir haftada İdlib’e geçen TSK’ya ait askeri araç sayısının 1240 olduğunu, asker sayısının da 5000 olduğunu söyledi.

Cihatçılara yakın hesaplarda ise, “Suriye Milli Ordusu” adı altında birleşen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları ile Suriye ordusu arasında çatışmalar başladığı öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

TSK’nın İdlib’teki konvoyuna yönelik saldırı sonucu 7 asker ve 1 sivil personel şehit olmuştu. Saldırının ardından Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib’deki saldırı Türkiye açısından Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır” demiş, Suriye’ye süre tanıdıklarını söylemişti. Erdoğan, çekilme olmaması durumunda Türkiye’nin bu bölgeleri boşaltacağını belirtmişti.

Daha sonra Türkiye’nin 4 gözlem noktasının bulunduğu Serakib’e giren Suriye Ordusu, stratejik öneme sahip M5 Karayolu’nun İdlib’den geçen bölümünde kontrolü tamamen ele geçirmişti.

İdlib’de son durum