Trump, koronavirüs aşısı için tarih verdi

Yayın tarihi: 14 Kasım 2020 Cumartesi 12:37 am - Güncelleme: 14 Kasım 2020 Cumartesi 1:10 am

Koronavirüs aşısı için tarih veren ABD Başkanı Donald Trump, “Aşı nüfusun tamamı için nisan ayı itibarıyla kullanıma hazır olacak.” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) mevcut Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump, koronavirüs çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ÜCRETSİZ OLARAK TEMİN EDİLEBİLECEK”

Koronavirüs aşısının ABD nüfusunun tamamı için nisan ayı itibarıyla kullanıma hazır olacağını söyleyen yönetiminin 1,95 milyar dolarlık yatırımı sayesinde Pfizer aşısının ücretsiz olarak temin edilebileceğini açıkladı. Trump, aşının, New York Valisi Andrew Cuomo’nun yönetimin aşı dağıtım planına yönelik eleştirileri sonrasında nisan ayından itibaren New York hariç tüm eyaletlere ‘rekor bir sürede’ dağıtılacağını ifade etti.

“Pfizer’in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı” diyen Trump, dünya liderlerinden tebrik aldığını belirtti.

“HANGİ YÖNETİM OLURSA OLSUN…”

Konuşmasında genel karantinaya da değinen Trump, “ABD ekonomisinin performansı kapanma nedeniyle geriledi, ancak bir iyileşme kaydettik ve kapanmaya bir daha izin vermeyeceğim. Hangi yönetim olursa olsun, ki bunu zaman söyleyecek, ülkemiz için karantina iyi bir şey değil” dedi.

Koronavirüs salgını karşısında iyi bir iş çıkardıklarını savunan Trump, “Yönetimim ölümlerin büyük ölçüde azaltılmasında önemli bir rol oynadı” diye konuştu.